Рух та норвезький Бранн спільно допомогли українським військовим

Клуби також підписали договір про спортивну співпрацю

Львівський «Рух» та один із найпопулярніших футбольних клубів Норвегії «Бранн» підписали договір про спортивну співпрацю та планують розвивати як футбольну колаборацію, так і спільно підтримувати ЗСУ.

«ФК «Рух» та «Бранн» є спортивними організаціями, але це соціально-відповідальні клуби. «Рух» від початку повномасштабного вторгнення безперервно допомагає українським військовим і ми раді, що до нашої ініціативи долучились норвезькі партнери. Приємно, що наша співпраця зародилася саме завдяки співпраці щодо допомоги ЗСУ. Паралельно ми плануємо розвивати нашу колаборацію і у спортивному напрямку. В нас вже є певні ідеї та напрацювання, тож думаю, що незабаром ми втілимо ці проєкти у життя. Це буде цікава співпраця, яка спрямована як на допомогу військовим, так і на користь українському футболу», - розповів генеральний директор ФК «Рух» Ігор Дедишин.

Так, два клуби і ГО «Самооборона Львівщини», об'єднавши зусилля, передали для українських артилеристів, зокрема 45-ій ОАБр, понад 70 дронів, 8 автомобілів, акумулятори та різноманітне спорядження для фронту.

«Наша задача - об'єднати футбольних вболівальників з різних країн та допомогти українцям. Серед фанатів футбольного клубу «Бранн» є багато людей, які захотіли підтримати Україну. Потрібно разом боротись проти російських окупантів і Норвегія готова допомагати у цьому. Ми знаємо про команду «Рух» - це чудовий проєкт і зараз клуб робить все, аби здобути позитивні результати на внутрішній арені. І наразі в них це виходить - попри сильну конкуренцію зараз ви посідаєте 5-те місце в УПЛ. Ми ж вболіваємо, аби ви змогли піднятись і вище. Сподіваюсь, коли Україна переможе, ми зможемо зіграти проти «Руха» в Україні, щоб сюди приїхали норвезькі вболівальники», - сказав член норвезького парламенту Петер Фрьоліх.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 липня 2024, 21:14 3

УЄФА виключив Дніпро-1 із Ліги конференцій