Ахметов у 2022 році став власником елітної нерухомості у Лондоні – ЗМІ

Вартість пентхауса склала 122 мільйони доларів

Власник та президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов, як повідомляє Слідство.Інфо із посиланням на розслідування Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), в минулому році став власником елітної нерухомості у Лондоні.

Витік документів Cyprus Confidential показує, що в липні 2021 року Ахметов через зареєстровану на Британських Віргінських островах компанію Gelion Properties Ltd., бенефіціарним власником якої він є, зобов'язався придбати розкішний двоповерховий пентхаус у Лондоні за 87,5 мільйонів фунтів (122 мільйони доларів).

За цю вартість Ахметов ставав власником не тільки самого пентхауса, а й кількох місць для паркування, а також додаткових складських приміщень.

З листування між співробітниками Cypcodirect та PwC на Кіпрі із позначками «ТЕРМІНОВО» та «КОНФІДЕНЦІЙНО» випливає, що компанія Gelion буде використана для покупки пентхауса із метою забезпечити «конфіденційність» Ахметова, не вносячи його ім'я до британського реєстру публічної власності.

«Конфіденційність - основна мета придбання нерухомості компанією Gelion», - пояснюється в електронному листі від співробітника PwC.

Відкриті документи свідчать, що продаж пентхауса відбувся наступного [2022] року.

Раніше повідомлялося, що Ахметов, за останніми оцінками експертів, залишився найбагатшим українцем, причому залишився лише одним із двох вітчизняних мільярдерів.

Олексій Сливченко Джерело: Слідство.Інфо
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 травня 2024, 19:42 9

Львівський колектив програв київському Динамо 1:2 в останньому турі УПЛ 23/24

Коментарі