Юлія Джима пропустить перший етап Кубка світу 2023/24

Лідер збірної України повернеться на трасу на другому етапі Кубку світу

Лідер жіночої збірної України з біатлону Юлія Джима пропустить перший етап Кубка світу 2023/24 з біатлону, повідомив старший тренер збірної Микола Зоц.

«Її участь в Естерсунді неможлива. Не тому, що вона не може. Вона б допомогла нам, звичайно, в Естерсунді, бо вона - лідерка команди. Але якщо вона приїде в Естерсунд, є багато застережень, що в неї може бути невдалий - або, скажімо, нестабільний - сезон.

Через хворобу в неї вересень і жовтень видалися такі... Був зрив у тренувальному процесі, їй потрібно все надолужити. До Естерсунда вже немає часу зробити базову роботу. Щоб робити її не поспіхом, краще їй приїхати до Хохфільцена. Можна розкидати по всіх стартах і бути готовою на 60 відсотків; а можна тут пропустити, «загубити», а в Хохфільцені та Ленцерхайде - надолужити. Приїде з «висоти» і буде в нормальних умовах. Дійшли висновку, що для неї самої - і в майбутньому для команди - краще буде готуватися до Хохфільцена», - сказав Зоц.

Нагадаємо, що під час підготовки в німецькому Оберхофі Юлія Джима захворіла і наразі її повернення очікується на другому етапі Кубка світу, який пройде в австрійському Хохфільцені.

Перший етап Кубка світу 2023/24 з біатлону розпочнеться 25 листопада у шведському Естерсунді.

Олександр Шарадкін Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 21:21 30

«Вільярреал» чотири рази вразив ворота «Реала», які захищає Андрій