Юрій ВІРТ: «Перемога Дніпра-1 над Шахтарем не виглядає випадковою»

Екскерманич «Вереса» оцінив один з центральних матчів туру в УПЛ

В центральному поєдинку 14 туру чемпіонату УПЛ футболісти «Дніпра-1» здобули вольову звитягу над «Шахтарем» - 3:1.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України та «Шахтаря» Юрій Вірт розповів, що допомогло дніпрянам відсвяткувати вікторію:

- Були два різні тайми. До перерви «Шахтар» упевнено диктував умови, за винятком епізоду на 41-й хвилині, коли «гірники» банально загубили біля своїх воріт Едуарда Сарапія. Я й досі не розумію, як таке могло трапитися, адже всі в курсі, що одним з «козирів» дніпрян є результативна гра при стандартних положеннях Володимира Адамюка, Олександра Сватка й згаданого Сарапія. Але донеччани про це забули й були покарані. І головне, що саме цей гол Сарапія допоміг гостям повірити, що ще не все втрачено й в другому таймі ми побачили на полі зовсім інший «Дніпро-1».

- Втім, ще до перерви, незважаючи на ігрову перевагу донеччан, відчувалося, що їм бракує максимальної налаштованості.

- Це можна пояснити тим, що «гірники» занадто багато сил витратили у попередньому переможному матчі Ліги чемпіонів з «Барселоною». От емоційного запалу й забракло на наступний поєдинок. А «Дніпро-1» якраз й опинився в ролі «Шахтаря» в протистоянні з каталонцями. Підопічні Юрія Максимова горіли бажанням стрибнути вище голови. І повторюю, саме гол Сарапія дозволив їм домогтися зламу. А після індивідуального проходу Олексія Гуцуляка, який завершився гарматним ударом в дальній кут й майстерного виконання штрафного Богданом Леднєвим, стало очевидно, що «Шахтарю» на «Арені-Львів» не врятуватися. Принаймні, я вже на 56-й хвилині був переконаний, що дніпряни свого вже не віддадуть. Вони діяли дуже організовано, завдяки чіткій підстраховці нівелювали забігання «гірників» на флангах й не дивно, що до гольових моментів біля воріт Євгена Волинця справа не доходила. Ба більше, з кожною атакою номінальних господарів ставало помітно, що сили в них вичерпуються. «Дніпро-1» здобув вольову звитягу, яку не можна назвати випадковою.

- Дніпряни зможуть втрутитися в боротьбу за «золото»?

- Найцікавіше в чільній групі - попереду. До речі, «Дніпро-1» мені дуже сподобався. Переконаний, якщо під час зимової перерви дніпряни збережуть всіх ключових гравців, підсиляться ще 2-3 кваліфікованими новачками, то будуть головним претендентом на завоювання золотих медалей.

Раніше почесний президент «Дніпра-1» Юрій Береза поділився враженнями від переможного матчу 14-го туру УПЛ проти донецького «Шахтаря»

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 07:50 30

В американському Сан-Дієго відбулося шоу боксу від Top Rank