Крок на перше місце. Дніпро-1 здобув вольову перемогу над Шахтарем

Дніпряни зробили камбек у матчі з донецьким клубом

У центральному турі 14 туру Української Прем'єр-ліги зустрілися «Шахтар» та «Дніпро-1». Футболісти донецького клубу перебували у гарному настрої після перемог над «Динамо» та «Барселоною». Дніпряни могли скористатися осічкою «Кривбаса» і стати одноосібними лідерами турніру.

Перша акцентована атака «Шахтаря» призвела до неприємностей для гостей. Після навісу Невертона Зубков зробив скидку на Криськіва, але пробити супернику захисники «Дніпра-1» не дали. М'яч відскочив до Сікана, який метрів із десяти пробив точно у правий від себе кут.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Забивши швидкий гол, «гірники» взяли м'яч під контроль, неквапливо розвиваючи свої атаки. Спортклубівці збудували щільну лінію оборони та не дозволяли господарям створювати небезпечні ситуації. Дніпряни вичікували моменти для проведення контратак, а рідкісний пресинг у їхньому виконанні не давав результату, оскільки «помаранчево-чорні» впевнено розбиралися з цим тиском.

Футболісти обох команд діяли обережно. «Гірникам» все ж таки періодично вдавалося загострити гру. Так, Волинець за межами штрафного майданчика встиг випередити Невертона, який відгукнувся на розрізну передачу, а потім голкіпер зреагував на підступний удар Сікана. Дніпряни воротам «Шахтаря» не загрожували і перший свій гольовий шанс створили перед перервою. На жаль для господарів, він завершився результативним ударом: Сарапій замкнув навіс з кутового.

Незабаром після перерви на донецьку команду чекала справжня катастрофа. Спочатку ефектним голом відзначився Гуцуляк, який змістився з правого флангу і точно пробив у дальній верхній кут. А потім Лєднєв заробив штрафний перед воротами суперників і сам же його реалізував блискучим ударом.

«Гірники», які опинилися в скрутній ситуації, заграли активніше, але підібратися до штрафного майданчика «Дніпра-1» було непросто. Не йшла гра у Зубкова, якому протидіяв на фланзі Мірошниченко. З прострілами та навісами у свій штрафний майданчик спортклубівці холоднокровно справлялися, а Волинець впевнено грав на виходах. Тренерський штаб «Шахтаря» освіжив фланги (на поле вийшли Азаров та Гочолеішвілі), але це не вплинуло на ситуацію: моментів біля воріт гостей не виникало.

До кінця зустрічі «гірники» так і не змогли знайти проломи в обороні дніпрян. Спортклубівці здобули перемогу і на паузу, пов'язану з матчами національних збірних, йдуть лідерами чемпіонату. Наступного туру сьогоднішні суперники проведуть домашні поєдинки. «Шахтар» зустрінеться з «Поліссям», а «Дніпро-1» зіграє з «Чорноморцем».

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Шахтар» - «Дніпро-1» - 1:3

Сікан (5) - Сарапій (41), Гуцуляк (51), Лєднєв (56)

Бондар (76) - Бабенко (61)

«Шахтар»: Різник, Матвієнко, Ракіцький (Азаров, 60), Бондар, Конопля (Гочолеішвілі, 60), Степаненко (Егіналду, 71), Криськів, Судаков, Зубков (Кащук, 85), Сікан, Невертон (Келсі, 71)

«Дніпро-1»: Волинець, Адамюк, Сваток, Сарапій, Мірошніченко, Бабенко, Піхальонок (В.Кравець, 93), Рубчинський, Гуцуляк, Лєднєв (Горбунов, 87), Філіппов (Вітіньо, 73)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

ШАХТАР - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Шахтаря»: Азаров - 5,0; Гочолеішвілі - 5,0; Егіналду - 5,0; Келсі - 5,0; Кащук - б/о.

Заміни «Дніпра-1»: Вітіньо - 6,0; Горбунов - б/о; В.Кравець - б/о.

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:20 6

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі