Шахтар – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Мотивовані «гірники» проти зухвалого дебютанта

У суботу, 21 жовтня, відбудеться поєдинок 11-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому донецький «Шахтар» зустрінеться з черкаським ЛНЗ. Матч пройде у Львові на «Арені Львів», стартовий свисток пролунає о 17.00.

Шахтар

Донецький клуб став головним ньюсмейкером нашого клубного футболу під час міжнародної паузи. Посаду наставника команди залишив Патрік ван Леувен, з яким було розірвано контракт, а виконувати обов'язки головного тренера «гірників» тепер буде Даріо Срна. Голландський фахівець провів лише 12 офіційних матчів біля керма «помаранчево-чорних». Чимало галасу наробила новина про втечу гравця юніорської команди «Шахтаря» Олександра Роспутька, який зник в аеропорту Антверпена і вирушив до росії. Втім, ця історія зовсім не стосується до життєдіяльності основної команди «гірників». А ось чутки про зацікавленість «Ювентуса» у послугах Георгія Судакова безперечно заслуговують на увагу.

У попередніх двох матчах чемпіонату «Шахтар» набрав лише одне очко, зігравши внічию з «Рухом» та програвши «Ворсклі». Минулого туру осічкою чинного чемпіона скористалися «Кривбас» та «Полісся», які випередили «гірників» у турнірній таблиці. Під час міжнародної паузи донецька команда, якою тоді ще керував ван Леувен, провела товариський поєдинок з «Рухом». Зустріч завершилася перемогою «помаранчево-чорних» з рахунком 2:0, голи забили Келсі та Невертон. Близький до повернення на поле Бондар. Захисник зламав ключицю наприкінці липня та вже повернувся до повноцінних тренувань. Продовжують перебувати у лазареті «Шахтаря» Лемкін, Педріньо та Траоре.

ЛНЗ

Черкаський клуб проводить дебютний сезон в Українській Прем'єр-лізі та має намір затриматися у найсильнішому українському дивізіоні. На даний момент ЛНЗ розташувався у нижній частині турнірної таблиці. Дві попередні зустрічі підопічні Олега Дулуба завершили внічию з однаковим рахунком 0:0. У ході підготовки до протистояння із «Шахтарем» ЛНЗ провів дві товариські гри з молодіжним складом та основою «Чорноморця». У дублерів одеського клубу черкащани виграли з рахунком 6:0, а з головною командою «моряків» зіграли внічию - 1:1.

У майбутньому поєдинку наставник ЛНЗ Олег Дулуб може здобути 20-ту перемогу біля керма різних клубів УПЛ. «Настрій бойовий. Продуктивно попрацювали під час жовтневої паузи в УПЛ, задоволений і проведеними спарингами з молодіжним та основним складом «Чорноморця». За всієї поваги до Даріо Срни, як до гравця та функціонера, у нього на посаді виконувача обов'язків головного тренера не було часу, щоб внести щось своє або в авральному порядку награвати якісь нові схеми. На сьогоднішній момент єдиний плюс у його появі біля керма «Шахтаря» це те, що підопічні будуть мотивованішими. Ми готові до цього», - зазначив білоруський фахівець. У суботу черкаському клубу не допоможуть дискваліфіковані Максим Лопирьонок та Геннадій Пасіч. Але, за словами того ж таки Дулуба, «у нас досить довга лава запасних і їх є кому замінити».

Статистика зустрічей

Донецький «Шахтар» та черкаський ЛНЗ раніше в офіційних матчах не зустрічалися.

Прогноз на протистояння

Футболісти обох команд будуть сильно мотивовані. «Гірники» після зміни керманича та невдалих матчів докладуть максимум зусиль для досягнення переможного результату. А підопічні Дулуба, безперечно, захочуть відібрати очки у гранда. На нашу думку, клас «помаранчево-чорних» буде визначальним у майбутній зустрічі, і «Шахтар» здобуде перемогу.

Орієнтовні склади

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Ракіцький, Азаров, Степаненко, Судаков, Назарина, Зубков, Криськів, Сікан

ЛНЗ: Пеньков, Муравський, Ковальов, Селін, Бойко, Олійник, Норенков, Стасюк, Хобленко, Наумець, С.Шестаков

21 жовтня, субота

«Шахтар» - ЛНЗ
Львів. Стадіон «Арена Львів». 17:00
Пряма ТБ-трансляція - платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ШАХТАР - ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 19 травня 2024, 08:06 7

Олександр за підсумками 12 раундів здобув перемогу над Тайсоном у Саудівській Аравії.

Коментарі