Удар по аеродромах у Луганську, Бердянську. США таємно дали Україні ATACMS

Знищено 9 вертольотів рф, безліч техніки та десятки особового складу

Сили оборони України в ніч на 17 жовтня використали далекобійні ракети ATACMS для ударів по двох аеродромах в окупованих росією Луганську та Бердянську.

За даними WSJ, протягом останніх днів США таємно відправили в Україну невелику кількість ракет. Уточнюється, що модифікація ATACMS, яку отримала Україна, має дальність близько 160 км.

Сили спецоперацій України підтвердили влучання в аеродроми у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, внаслідок чого знищили 9 російських гелікоптерів різних модифікацій, спецтехніку, пускову установку системи протиповітряної оборони та склад боєприпасів.

Внаслідок завдання вогневого удару в ніч з 16 на 17 жовтня окупанти зазнали значних втрат. За останніми даними у Бердянську та Луганську знищено:

У СЗГ зазначають, що склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку. Детонація у Луганську тривала до 11 ранку. За даними спецназівців, втрати в живій силі противника становлять десятки загиблих та поранених. Тіла цілий день дістають із-під завалів.

Україна протягом місяців просила у США далекобійні засоби ураження для того, щоб бити за цілями російських окупантів у тилу, але у Вашингтоні відмовлялися через побоювання щодо ескалації з боку рф та нестачі цих ракет для американських військових.

У вересні президент США Джо Байден повідомив Володимира Зеленського на зустрічі в Білому домі, що Вашингтон передасть невелику кількість ракет ATACMS для допомоги у війні з росією. Офіційно про це досі не оголосили.

17 жовтня Президент Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам і заявив, що далекобійні «атакамси себе показали»:

«Дякую всім, хто воює і працює заради України! Дякую всім, хто допомагає! І сьогодні особлива подяка Сполученим Штатам. Наші домовленості із президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже точно - атакамси себе показали».

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 03:50 26

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі