Андрій ХОМА: «Воротар Карпат вже відчув, який в мене удар»

Форвард «Прикарпаття» – про дубль у ворота команди Маркевича

В поєдинку 12-го туру Першої ліги «Карпати» - «Прикарпаття» нападник івано-франківців Андрій Хома оформив дубль і з 8-ма забитими м'ячами лідирує серед бомбардирів групи «А».

В розмові з кореспондентом Sport.ua 22-річний Хома розповів, скільки разів збирається засмутити воротарів суперників:

- Якщо відверто, то про особисті здобутки поки що не думаю. Головне, аби «Прикарпаття» пробилося до чільної п'ятірки за підсумками першого етапу.

- Але ж тут все взаємозв'язано й без твоєї допомоги не обійтись. Ти, до речі, ведеш рахунок своїм забитим м'ячам?
- В цьому сезоні вже відзначився вісім разів, знаю, що забив значно більше, ніж минулої першості. Як бачите, все - для «Прикарпаття».

- Чим ти можеш пояснити такий свій поступ?
- Конкуренцією за місце в стартовому складі, адже в нас попереду ще можуть зіграти окрім мене Василь Цюцюра та Роман Барчук. Раніше я їм поступався й мене навіть віддавали в оренду в «Прикарпаття-Тепловик», що виступає в обласній першості. Тоді й зрозумів, аби бути конкурентоспроможним, треба стати вимогливішим до себе. Пройшов час, відчув, що додаю й мене повернули до «Прикарпаття».

- З тих голів,що ти забив, який найдорожчий?
- Ті два, що забив «Карпатам». Хоча ми й зустрічалися з лідером, але були налаштовані перемагати. Турнірне становище змушувало. Двічі вели в рахунку, але львівяни все ж врятувалися. Свої голи забив ударами з-за меж карного майданчика.

- Це досить незвично для центрального нападника.
- Я не можу похвалитися фактурою, мені комфортніше атакувати з глибини поля завдяки високій швидкості. Думаю, що воротар «Карпат» вже мав змогу переконатися, що у мене точний і сильний удар. До речі, «Металісту» та «Поділлю» забивав вже в іншому стилі, реалізовуючи вихід сам-на-сам з кіперами опонентів. А все завдяки пасам Василя Цюцюри, з яким вже знайшли спільну мову.

- «Прикарпаття» цього сезону якась надто миролюбна команда.
- Навіть не знаю, як пояснити цей нічийний синдром. Мабуть, самі винні, бо в нас кульгає реалізація гольових моментів. Не безгрішний і я.

- Тобі краще виходити на поле в стартовому складі чи на заміну?
- З першим хвилин, бо коли раніше виходив на заміну, то не завжди швидко вписувався в гру. Втім, останнім часом я - гравець стартового складу.

- І все ж, можливо, ти поставив перед собою якийсь гольовий рубіж, якого треба досягнути?
- Ні, звичайно, на кожну гру виходжу з бажанням забити, але про якусь конкретику мова не йде.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 07:01 9

Наставник збірної згадав про тяжку розмову у перерві гри з Північною Македонією

Коментарі