Олег ШЕЛАЄВ: «Бажано забити Мальті два швидкі голи»

Експівзахисник збірної України оцінив шанси українців в наступному матчі

17 жовтня національна збірна України проведе черговий поєдинок відбору на Євро 2024 - з футболістами Мальти.
Колишній гравець національної збірної України Олег Шелаєв в бесіді з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від завтрашнього протистояння:

- На прес-конференції після попереднього поєдинку з Північною Македонією головний тренер національної збірної України Сергій Ребров зазначав, що ротація в складі, що вийде проти мальтійців, обов'язково буде. На мій погляд, зміни будуть не масовими, максимум на двох позиціях. Тренерський штаб може довірити місце на футбольному полі з перших хвилин Яремчуку та Караваєву замість, відповідно, Довбика і Зубкова.

- Думаєте, що таким чином Ребров віддячить Караваєву за диво-гол, який закріпив перемогу над північномакедонцями?
- Ні, швидше Ребров дасть шанс Караваєву тому, що в завтрашньому поєдинку можна передбачити ігрову перевагу гостей, а за насиченої оборони суперника київський динамівець ефективніший за Зубкова, якому потрібен простір.

- До речі, в матчі з балканцями в Празі ви очікували саме такий стартовий склад від Реброва?
- Так. Керманич уже визначився з основною обоймою виконавців, а це 15-16 гравців й уточнити хто з них вийде на поле зі свистком арбітра, не складає труднощів.

- Перемогу в Празі наші заслужили?
- Протистояння в столиці Чехії було з рівними шансами на звитягу обох збірних. Але в українців реалізація була кращою. Хоча слід сказати, що в тих кількох епізодах, де не забити було важче, суперники не потішили виконавчою майстерністю. Йдеться, передусім, про нашого Мудрика.

- А хто на вашу думку, був кращим гравцем поєдинку?
- Я б відзначив нашого воротаря Трубіна, який в кількох моментах був на висоті.

- В завтрашньому матчі з Мальтою більшість експертів фаворитом вважають українців. І все ж, де слід чекати загроз від господарів?
- Вони будуть шукати свій шанс при розіграші стандартних положень. Тому нашим треба бути насторожі. Як на мене, головне, щоб обійшлося без недооцінки опонента. Було б дуже добре забити швидкий гол, а ще краще - два. Тоді б можна було вже в дебюті зняти з порядку денного питання про переможця. Наші хлопці повинні усвідомлювати, що без завтрашньої звитяги знеціняться три очки, здобуті минулої суботи в Празі. Тому налаштованість повинна бути максимальною. А більш сбалансований склад, наявність в кожній ланці лідерів повинні стати запорукою успіху на Мальті.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 00:05 0

Відбулися матчі 37-го туру Серії А

Коментарі