Жіноча збірна України здолала Словаччину у відборі на Євро-2024

Після невдачі у першому турі українки перемогли у другому

В першому матчі українки програли німкеням, тому для виходу з групи треба було обов'язково набирати залікові бали (нагадаємо, з квартету вийдуть дві кращі команди і буде ще враховуватися рейтинг третіх місць).

Українки потужно рвонули на початку зусиллями Науменко та Дмитришин, але словачки не розгубилися і зробили рахунок 8:8. Щоправда, далі перша половина йшла під диктовку «синьо-жовтих» і закінчилася з рахунком 14:9.

В другому таймі була рівна боротьба, команди закинули по одинадцять м'ячів одна одній. Варто відзначити воротаря Салтанюк, яка своїйми сейвами вселяла в партнерок впевненість, рятуючи і після семиметрових, і після ігрових моментів. Також всю гру впевнено провели згадані вище Науменко та Дмитришин, які часто закидали після проривів або здалеку. Словачки нічого не змогли протиставити й атакували більше по інерції, українки спокійно справлялися, причому часто навіть граючи в меншості.

25:20 - перша перемога є, тепер, щоправда, невідомо, коли будуть матчі з Ізраїлем, оскільки ігри ізраїльтянок перенесли через військові дії в їхній країні.

Кваліфікація Євро-2024. Група 2.

Україна - Словаччина - 25:20.

Україна: Балог, Дмитришин (5), Маркевич, Андрійчук (4), Прокоп'як, Гладун, Кот (2), Поляк, Мелекесцева (2), Салтанюк, Науменко (5), Смбатян (3), Левченко (3), Коновалова, Шукаль, Компанієць (1).

Словаччина: Трункова (3), Кьонігова (1), Холейова (2), Райнохова (3), Почікова (3), Лахова, Щипова (1), Поповцова (3), Буйнохова (2), Бізік (2), Варгова, Хабанкова, Басенкова, Дмитренко.

Мелець (Польща).

УКРАЇНА - СЛОВАЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 23:37 0

Завершився заключний матч ігрового дня

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 12:59 27
Коментарі