САПРОНОВ: «Хочемо дати бій німкеням. Завдання-мінімум – утриматися у лізі»

Збірна України WU-17 в Дуйсбурзі зіграє з Німеччиною, Румунією, Австрією

Із 14-го по 20 жовтня дівоча збірна України WU-17 у німецькому місті Дуйсбург візьме участь у першому раунді кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи 2024 WU-17. Суперницями будуть будуть футболістки Німеччини, Румунії та Австрії.

Головний тренер дівочої збірної України Сергій Сапронов розповів, що очікує від змагань у Німеччині:

- Транзитом через Варшаву та Дюссельдорф дісталися до Дуйсбурга, де маємо можливість провести чотириденний тренувальний збір.

- У вашому розпорядженні є всі футболістки, яких хотіли бачити в збірній?

- Так. Після квітневого Турніру розвитку під егідою УЄФА, що приймала Румунія, були визначені позиції, які треба підсилити. Ось чому запросили відразу сім новачків - Світлану Сахно, Анну Авраменко, Кароліну Рубан, Марію Осадчу, Дар'ю Запорожець, Анастасію Мигаль та Алессію Осипчук. Сподіваюся, що не помилився у виборі.

- Що можете сказати про суперниць?

- Ми маємо вдосталь інформації про конкуренток. Звісно, фаворитки господарки - німкені, але збираємося в першому турі дати їм бій. Наступний опонент - румунки, яких перемогли на квітневому Турнірі розвитку під егідою УЄФА. У них практично не змінився склад. Останній суперник, збірна Австрії, намагається дотримуватися того ж стилю, що й господарки. Єдине, чого бракує моїм підопічним на відміну від візаві - ігрової практики. Будемо грати, як кажуть, із коліс.

- На який результат налаштовуєте дівчат?

- Хочу, щоб вони в кожному матчі демонстрували все, що вміють. Завдання-мінімум - утриматися в Лізі А, бо тільки поєдинки із сильними збірними дозволяють швидше прогресувати.

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 травня 2024, 07:05 2

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO