Зінченко підтримав Ізраїль та отримав шквал критики від арабів

Олександр піддався критиці за адекватну позицію, його порівнюють із Озілом

Вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС із сектору Газа обстріляв ракетами південь та центр Ізраїлю. Незабаром почали з'являтися повідомлення про перших поранених та загиблих. Також на територію країни проникли десятки палестинських диверсантів.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що рух ХАМАС оголосив його країні війну. Відомство розпочало масове збирання резервістів. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про режим готовності до війни. Операція-відповідь отримала назву «Залізні мечі».

Повідомлення в місцевих медіа розділилися на інформацію про ракетні удари та тривогу та рекомендації для місцевих жителів. Поліція закликала населення замкнутись у своїх будинках.

За останніми даними, з боку Ізраїлю загинуло щонайменше 300 осіб та ще 1590 поранених. У Палестини - 232 вбитих та близько 1700 поранених.

Український футболіст лондонського «Арсенала» Олександр Зінченко, як і Президент України Володимир Зеленський, підтримав Ізраїль. Футболіст «Арсенала» опублікував у сторіз картинку із фразою «I stand with Israel».

Вже через деякий час на Олександра обрушився шквал критики та погроз. Шанувальники арабського світу абсолютно не зрозуміли позицію Олександра та засудили його, заявивши, що Зінченко «не вартий» бути частиною «канонірів».

У результаті Зінченко видалив сторіз і закрив акаунт у Instagram.

cuntynini: «Зінченко у цій темі взагалі і***т»

AsrafSH: «Пішов н**** Зінченко. Іди з Арсенала».

haaaaaarisx: «Був би не проти, якби Зінченко зазнав знущань з боку гравців «Сіті» і знову розплакався».

EzzArsenal: «Плаче через те, що росія вторглася на його землю, просить увесь світ допомогти його країні! Потім підтримає ізраїльську окупацію палестинської землі! Лицемірство в кращому вигляді!

the66Role: «Зінченко така плаксива людина, тепер подивіться, як він іде в приват після того, як його засудили за цей неприємний пост. Він чомусь плаче».

NLJ_Labz: «Я чекаю, що кожен мусульманський уболівальник «Арсенала» освистуватиме Зінченка сьогодні на грі, якщо він зіграє. Плакса-лицемір».

LeLo13_99: «Зінченко, ти можеш бігти, але не втечеш і не зможеш сховатися. Ми тебе знайдемо.

Ounahi stan: «ТЕРМІНОВО: Зінченко щойно отримав травму, що завершила його кар'єру, і він ніколи більше не гратиме у футбол».

Багато шанувальників арабського світу просять «Арсенал» зробити те саме, що колись керівництво клубу зробило зі своїм гравцем Месутом Озілом.

Озіл, який має німецький паспорт, але сам турецького походження, у 2019 році виступив із критикою політики Китаю щодо мусульман-уйгурів.

«Вони знищують Коран… Вони закривають мечеті… Забороняють медресе… Убивають по одному богословів… Чоловіків насильно відправляють у табори та замінюють їх у сім'ях китайськими чоловіками… Сестер насильно видають заміж за китайців… Незважаючи на це мусульманський світ мовчить…», - написав Озіл.

У результаті в Китаї повністю перекрили доступ до переглядів матчу «Арсенала», власник фан-акаунта Озіла, який родом з Китаю, видалив паблік, а «Арсенал» зрештою виступив із такою заявою:

«Ми не підтримуємо Озіла. Клуб перебуває поза політикою».

Месут дограв в «Арсеналі» до 2021 року, йому кілька разів урізали зарплату, але він залишився легендою лондонської команди.

Mannytheman786: «Не фанат Арсенала, але згоден на 100%, на жаль, Озіла лають, а Зінченку медаль... Лицеміри».

maz_da6: «Вам краще ставитися до Зінченка з тією ж енергією, якою ви ставилися до Озіла, і це все для ваших власних фанатів».

Sufaaag: «Я тепер вболіватиму за Сіті. Все через Зінченка».

najerul: «Зінченко має понести таке ж покарання, як і Озіл. Один за уйгюрів, інший за терориста».

З багатьох коментарів потрапив лише один адекватний користувач Twitter...

Invincible Gunner: «Наскільки я розумію, Зінченко не зробив нічого поганого, ХАМАС сьогодні влаштував серію вбивств, вбиваючи безневинних мирних жителів, як курок, і той, хто цього разу підтримує Палестину, безсердечний, я критикував Ізраїль у минулому, але сьогодні ХАМАС - злочинець».

8 жовтня «Арсенал» проведе поєдинок 8-го туру АПЛ проти «Манчестер Сіті» на стадіоні «Емірейтс» у Лондоні. Час початку зустрічі - 18:30 за Києвом.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 17 травня 2024, 00:36 9

Іга побореться з Аріною Соболенко, яка в 1/2 фіналу здолала Даніель Коллінс

Коментарі