Олександр КОСЕНКО: «Треба готуватися далі, щоб наша праця не була марною»

Наставник збірної прокоментував перемогу проти Сербії

Головний тренер національної збірної України Олександр Косенко прокоментував матч 3-го туру кваліфікації чемпіонату світу 2024, в якому українська команда перемогла Сербію (6:1).

- Збірна України зіграла з усіма суперниками в групі. Програла полякам та перемогла бельгійців і сербів. Чи можете сказати, із ким буде найважче за грою в наступних трьох матчах?

- Легко не буде ні з ким, бо всі команди розуміють, що кожен наступний поєдинок - це вже як плей-оф, як кубкова гра. З кожним матчем буде все важче й важче, тому треба налаштовуватися. Зараз це залежить від нас, треба тримати цю можливість. Тримати й не відпускати. Потрібно грати.

- У всіх поєдинках, в яких Україна перемогла на цьому груповому етапі, ваші підопічні забивали швидкий м'яч. Це ваша настанова - пресингувати з перших секунд?

- Кожна команда прагне забити швидкий гол, щоб можна було грати за результатом. Коли ти маєш м'яч чи два в запасі, то й грається легше. Моя настанова - це грати з перших хвилин. А якщо ще й вдасться з перших хвилин забити, то це робота хлопців. Кожна робота винагороджується такими іграми. Тому дякуємо хлопцям, треба готуватися далі, щоб наша праця не була марною.

- Ми всі матчі фактично граємо на виїзді. З перших секунд у цьому залі була, мабуть, найбільш напружена атмосфера, свист. Що було у ваших думках, коли ви його почули?

- Ми розуміли, що так буде. Ми розуміли, де ми граємо, і це для нас був додатковий стимул, щоб перемогти. Я не казатиму зайвих слів, усі розуміють, що я маю на увазі. Тому це неабияка звитяга, але все вирішуватиметься в кінці. Але щоб у кінці все вирішувалося, треба від матчу до матчу йти й намагатися грати, а результат прийде.

Наступний матч Україна зіграє знову зі сербами, матч відбудеться 11 жовтня.

Дмитро Олійник Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 09:08 5

«Атлетіко» Мадрид може оформити трансфер Андрія з «Реала»