Скандал в Ірані. Аль-Іттіхад з Бензема не вийшов на матч Ліги чемпіонів АФК

Саудівська команда відмовилася грати проти «Сепахана» у 2-му турі групи С

2 жовтня мав відбутися матч 2-го туру Азійської Ліги чемпіонів у групі С між клубами «Сепахан» (Іран) та «Аль-Іттіхад» (Саудівська Аравія).

Проте зустріч було скасовано. Саудівська команда відмовилася виходити на гру.

Причина - на стадіоні «Сепахана» «Нагш-е-Джахан» в Ісфахані стоїть статуя Касема Сулеймані. Спочатку представники «Аль-Іттіхада» сподівалися, що статую приберуть, проте цього не сталося.

Касема Сулеймані було визнано США терористом у 2005 році. У 2011 році адміністрація президента США наклала санкції на Сулеймані за передбачувану змову з метою вбивства посла Саудівської Аравії у США у Вашингтоні. Сулеймані допомагав підтримувати сирійський уряд під час громадянської війни в Сирії, завдавши величезних збитків Сирії та сирійському народу. Він був командувачем спецпідрозділу «Аль-Кудс» у складі Корпусу Стражів Ісламської революції (КСІР), призначеного для проведення спецоперацій за межами Ірану. У 2020 році його було вбито внаслідок удару військово-повітряних сил США.

У результаті гравці «Аль-Іттіхада» просто вирушили в аеропорт.

Азійська конфедерація футболу найближчим часом опублікує офіційну заяву.

Заява прес-служби «Сепахана»:

«Матч між футбольною командою та «Аль-Іттіхад» скасовано за рішенням арбітра. Ми подамо скаргу щодо цього інциденту і передамо її до Азійської футбольної конфедерації».

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 12:00 0

14–16 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Іспанії

Коментарі