Суперлізі бути? УЄФА оцінює чергову реформу єврокубків

Але в найближчі три сезони нововведення, що обговорюються, точно не запрацюють

УЄФА спільно з Європейською асоціацією клубів обговорює можливість чергового реформування системи проведення розіграшів європейських кубків.

На даний момент розглядається модель створення трьох дивізіонів, у кожному з яких буде по 18 учасників. Турніри будуть називатися Суперліга, Ліга Європи та Ліга претендентів.

Передбачається, що Суперліга не буде закритим турніром, чого раніше домагалися деякі топ-клуби на чолі із «Реалом» та «Барселоною». За підсумками сезону з Суперліги до Ліги Європи вилітатиме дві команди, і така сама кількість прийде на їхнє місце.

Ротація між Лігою Європи та Лігою претендентів дорівнюватиме чотирьом командам.

Втім, наразі вистачає різних проблем організаційного характеру. Зокрема, незрозуміло, як у існуючу систему матчів можна вбудувати ще турніри, в яких командам належить зіграти по 34 поєдинки за сезон.

Очікується, що наприкінці місяця збереться Виконавчий комітет УЄФА, де ідея з реорганізацією формату єврокубків буде обговорена додатково.

У разі затвердження реформи вона набуде чинності не раніше, ніж з 2027 року.

Нагадаємо, що з наступного сезону єврокубки, зокрема, Ліга чемпіонів вже розігруватиметься за відмінною від нинішньої системою.

Олексій Сливченко Джерело: Marca
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 травня 2024, 03:17 4

23 травня леверкузенська команда поступилася бергамаскам з рахунком 0:3

Коментарі