РОМАНЕНКО: «У сина Суркіса дуже великі шанси пробитися в першу команду»

Відомий у минулому воротар оцінив прогрес В'ячеслава Суркіса

Колишній воротар «Оболоні» і тренер академії київського «Динамо» Всеволод Романенко оцінив перспективи сина Григорія Суркіса стати голкіпером першої команди свого клубу.

- Раніше ім'я Слави в новинах з'являлося після того, як він відбивав пенальті, або вигравав серію післяматчевих. Над цим компонентом воротарського мистецтва ви працювали особливо?
- Після тренувань ми залишалися і в ігровій формі пробивали пенальті. Він дуже багато цікавився цим, ставив мені запитання, а я йому розповідав, як грав сам і як Шовковський діяв при пенальті. Я говорив йому, що пенальті може бути один за сезон, а може бути і 10. Бувало, що просив його качнути гравця так, щоб він пробив у той кут, у який потрібно. Тут він слухав і мене, і батька.

- Чому на спині в сина Григорія Михайловича напис «Слава», а не «Суркіс»? А також чому саме 71-й номер? Невже на честь Дениса Бойка?
- Номер однозначно не через Бойка, тому що я з ним мав розмову на цю тему. Він мені просто відповів, що йому подобається 71-й номер. Я його одразу запитав: «Бойко?», він каже: «Ні». Він узяв цей номер, коли Бойко ще не повернувся в «Динамо». Я можу його притравити, сказавши: «Слав, це ти взяв через Бойка 71-й номер, чи він через тебе його взяв?» (посміхається).

Що стосується напису Слава, то не знаю... У мене є його футболка часів київської «Оболоні», де також Слава написано. Як так пішло, краще запитати в нього, бо я не цікавився. Повірте, йому байдуже, що пишуть усілякі «інсайдери». Ніколи на цю тему він не говорив. Я думаю, що він усе розуміє, та й батько підказав ставитися до цього простіше. Я його також просив не зважати, якщо поливатимуть брудом, а він, сміючись, відповів, що йому байдуже, хто що пише.

- Наскільки реально в майбутньому побачити Славу в основі київського «Динамо«?
- Задатки в нього є. Якщо він продовжить займатися з тією наполегливістю, яка в нього є зараз, -а я бачив кілька тренувань U-19, -то в нього дуже великі шанси пробитися в першу команду.

Володимир Клепач Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 13:28 6

Британський боксер радитиметься зі своєю сім'єю

Коментарі