ОФІЦІЙНО. Збірні росії U-17 допущені до змагань УЄФА

В УЄФА зазначають, що дітей не можна карати за дії дорослих

УЄФА офіційно повідомив про ухвалене рішення щодо повернення збірних росії U-17 до європейських турнірів.

У заяві за результаті засідання Виконкому УЄФА сказано:

УЄФА був першим спортивним органом, який відреагував на війну в Україні і зробив рішучі дії в лютому 2022 року: відсторонив всі російські команди від своїх змагань, скасував заплановані в росії заходи, такі як фінал Ліги чемпіонів УЄФА в санкт-петербурзі та Суперкубок УЄФА в казані, а також розірвав спонсорський контракт із газпромом.

Однак УЄФА також усвідомлює, що дітей не можна карати за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконаний, що футбол ніколи не повинен переставати надсилати меседжі миру та надії. Особливо прикро те, що через конфлікт, що продовжується, покоління неповнолітніх позбавлене права змагатися в міжнародному футболі.

З цих причин виконком УЄФА ухвалив рішення, що російські команди неповнолітніх гравців будуть знову допущені до змагань цього сезону. У зв'язку з цим виконком звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило відновити збірні росії до 17 років (як юнаків, так і дівчат), навіть якщо жеребкування вже проведено. Усі матчі російських команд проводитимуться без прапора країни, гімну, національної ігрової форми та не на території росії.

При цьому виконком знову засудив незаконну війну росії і підтвердив, що дискваліфікація решти команд росії (клубів і збірних) залишиться в силі до закінчення конфлікту в Україні.

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив: «Відсторонення УЄФА російських дорослих команд продовжується, і це відображає прагнення виступити проти насильства і агресії. УЄФА сповнений рішучості зберігати цю позицію доти, допоки війна не закінчиться і мир не буде відновлений.

Але, забороняючи дітям брати участь у наших змаганнях, ми не лише не визнаємо та не підтримуємо фундаментальне право на їх цілісний розвиток, а й безпосередньо дискримінуємо їх. Надаючи можливості грати та змагатися зі своїми однолітками з усієї Європи, ми інвестуємо в те, що, як ми сподіваємося, стане більш яскравим та більш здібним майбутнім поколінням із кращим майбутнім».

Микола Степанюк Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 07:11 0

«Кривбас» гарантував собі євросезон

Коментарі