Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: «Впевнений, що Карпати були б у трійці призерів УПЛ»

Селекціонер «Карпат» – про роботу у львівському клубі

Селекціонер «Карпат» Михайло Кополовець розповів про свою роботу у львівському клубі

- Михайло, розкажіть, як вам працюється в «Карпатах» на посаді функціонера?

- Я щасливий тут працювати! Мені дуже подобається атмосфера, тренери. Працювати з Мироном Богдановичем - це для мене джекпот. Мене дуже класно прийняли.

- Як ви отримали запрошення до «Карпат»?

- Ми зустрілись з Мироном Богдановичем на благодійному матчі. У цей час він якраз приймав «Карпати», ми з ним поговорили. Йому потрібна була людина у селекційну службу, він запропонував мені посаду і я погодився. Мені було без різниці, ким працювати у «Карпатах». Я дуже вдячний Мирону Богдановичу, що маю змогу працювати у чудовому колективі та потужному проєкті.

- Розкажіть, чим ви займаєтесь на посаді селекціонера?

- Моя ціль - щоб в «Карпатах» грали футболісти, які розуміють історію, традицію та вболівальників «Карпат». Це повинні бути характерні люди. Я переглядаю багато матчів закарпатських молодих футболістів, це для них великий шанс.

- Ви переглядаєте матчі тільки молоді?

- Ні, я можу переглядати також матчі УПЛ, Першої та Другої ліг. Директор селекційного відділу Анатолій Пташник ставить задачі: на який матч мені їхати, і якого футболіста переглядати. Селекційна група займається не тільки переглядом потенційних новачків, а й суперників, щоб зробити аналіз гри. Мені дуже цікаво працювати в «Карпатах», тут я набираюсь великого досвіду.

- Що цікавого ви почерпнули в Мирона Маркевича?

- Мені подобається, як він поводиться з футболістами. Нема ніякого кіпішу. Мирон Богданович завжди дуже спокійний, навіть, якщо команда грає не так, як того хочеться, він ніколи не кричить. У мій час було навпаки. Якщо футболісти погано грали, то тренер кричав так, що у роздягальні стільці літали. А Богданович більш інтелігентний.

- Розкажіть якісь випадки із вашої ігрової кар'єри, коли тренери емоційно реагували на погану гру.

- Це було більше за часів моєї юнацької кар'єри та в «Закарпатті». Михайло Іваниця був дуже емоційним, міг і бутсу кинути. Зараз у футболістів інший менталітет і на них не можна кричати, а то ще розклеються та пропадуть на три тижні. Наше покоління було більш стійким психологічно.

- Якби нинішні «Карпати» грали в УПЛ, то за яке б місце боролись у цьому сезоні?

- Я впевнений, що «Карпати» були б сьогодні у трійці призерів.

- Коли «Динамо» минулого сезону погано грало, то ви казали, що їм треба ходити в церкву. Чи є в «Карпатах» така традиція?

- Колективно - ні, але хлопці ходять в церкву. У нас всі гравці та тренери віряни. До речі, ви подали гарну ідею, треба започаткувати традицію, - щоб ходити в церкву командою.

Нагадаємо, що після восьми турів «Карпати» мають 22 очки та очолюють турнірну таблицю Першої ліги.

Олександр Шарадкін Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 07:01 9

Наставник збірної згадав про тяжку розмову у перерві гри з Північною Македонією

Коментарі