Сергій ПАЛКІН: «ФІФА знищила український футбол»

Генеральний директор «Шахтаря» жорстко розкритикував організацію

Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін жорстко розкритикував ФІФА за правило, яке дозволяло легіонерам в односторонньому порядку призупиняти контракт з українськими клубами.

- ФІФА знищила український футбол, зруйнувала наш фундамент і нашу конкурентоспроможність.

- Тому що з початку війни дозволила іноземним гравцям розривати контракти та переходити в інші клуби безкоштовно?

- Так. Подивіться на приклад: на початку війни на нашому балансі все ще було 40 мільйонів непогашених платежів за наші підписання. Поширеною практикою є оплата частинами. Але раптом ми вже не мали нічого взамін, тому що іноземні зірки могли просто піти від нас, і всі доходи зникли. Ніколи не було консультацій з ФІФА - до сьогодні. ФІФА завжди пояснює, що футбол - це одна велика родина. Але нас просто з неї викинули. Ми досягли домовленості з усіма іноземними гравцями, нікому не потрібно було повертатися в зону бойових дій. Ми знаємо, що це наша війна, а не південноамериканських професіоналів.

- Позов про компенсацію провалився в Міжнародному спортивному арбітражному суді, тепер ви хочете подати позов проти ФІФА до Європейської комісії.

- Так, для цього ми вживаємо заходів проти окремих клубів. Ми ведемо переговори з «Тоттенгемом» та їхнім босом Даніелем Леві про те, як вони виплатять нам компенсацію за Манора Соломона. Ми купили його за 6 мільйонів, тренували його, його ринкова вартість становить 18 мільйонів, але він перейшов у «Тоттенгем» за нуль євро. І це нікого не хвилює. Ми навіть вживаємо заходів щодо «Ліона» та «Галатасарая» щодо аналогічного трансферу нашого гравця Тете. А чи знаєте ви, хто виграє в цій ситуації найбільше? Агенти! Бувають випадки, коли вони пропонують гравцям безкоштовний трансфер з «Шахтаря», а самі отримують великі гроші. ФІФА дозволила агентам наживатися на проблемах українського футболу.

Дмитро Вербинський Джерело: Bild
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 07:01 9

Наставник збірної згадав про важку розмову у перерві гри з Північною Македонією

Коментарі