Юрій ВІРТ: «Шахтар не готовий до ЛЧ, але треба боротися за третє місце»

Колишній воротар «Шахтаря» поділився думками щодо майбутнього клубу у Лізі чемпіонів

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній голкіпер донецького «Шахтаря» та екс-тренер рівненського «Вереса» Юрій Вірт поділився думками після матчу гірників в рамках групового етапу Ліги Чемпіонів проти португальського «Порту», в якому українська команда поступилася з рахунком 1:3.

- Юрію Миколайовичу, наскільки відрізняються ваші відчуття між очікуваннями та підсумковим результатом гри?
- Надії були на позитивний результат, але були й сумніви. Гра показала справедливу й цілком заслужену перемогу «Порту». В суперника було багато гольових моментів, а помилки гравців української команди призвели до пропущених м'ячів. Але варто відмітити й забитий гол гірників після класної передачі.

- Як би ви коротко описали малюнок гри?

- Я вважаю, що на сьогоднішній день «Шахтарю» зарано суперничати з такими командами, як «Порту».

Гравцям основи, молоді, треба зібратись, повернутися в ситуацію, яка була рік назад. Коли ще за Йовічевіча команда була явним аутсайдером в групі, але обігрували команди рівня «Лейпцига».

- До наступного матчу в групі проти «Антверпена» команда Ван Леувена встигне зробити роботу над помилками?

- Є проблеми в захисті, також є травмовані футболісти. Поки що складно зробити команду, яка буде стовідсотково сильнішне. Дуже важко проводити тренувальний цикл без травмованих гравців і це позначається на грі. Сподіваюсь, вони швидко повернуться і тренер зможе реалізувати своє бачення гри.

- Чи здивував вас стартовий склад гірників?

- Артем Бондаренко зараз не потрапляє в старт через вилучення в чемпіонаті. Я думаю, що тренер виставив найсильніший склад на той момент. По факту, там не було великого вибору, кого випускати.

- Момент з помилкою Сікана. Що з ним сталось?

- Сікан - не фланговий гравець. Це не його позиція. Будемо відвертими. На цій позиції, на якій його використав тренер, він провів не найкращий матч. Виникли питання і його помилки призвели до пропущеного м'яча.

- Португальці, маючи перевагу в два голи, засушили гру. Чого не вистачило донеччанам, щоб змінити ситуацію на полі?

- «Шахтар» ще дуже далекий від своєї оптимальної ігрової форми. В другому таймі було видно, що команди грають по грі і вже було важко щось міняти. При рахунку 1:2 можна було б грати й тримати в напрузі весь матч, а так «Порту» спокійно на класі виграв матч. Португальці були впевнені в своїх силах і в цій перемозі.

- Як оціните дебют Різника в Лізі чемпіонів ?

- Він один з кращих гравців на полі. Виручав команду, відіграв й на виходах. Був момент, зашпортався з м'ячем, але одразу виправив ситуацію. Звинувачувати його за пропущені м'ячі взагалі не варто, але в цілому він якісно відіграв, додавав впевненості своїй команді.

- Які шанси в «Шахтаря» далі в груповому турнірі?

- Команда дуже напружено виграє свої матчі в УПЛ, не готова до матчів рівня Ліги Чемпіонів. Реальність така, що буде важко боротись з «Барселоною». Вона фаворит групи. Вважаю, що треба обігрувати бельгійців, брати очки й боротись за третю сходинку.

- Які матчі плануєте дивитись в другий ігровий день турніру?

- «Баварія» - «Манчестер Юнайтед» матч, який кидається в очі. Ще, думаю, гра «Реал Сосьєдад» - «Інтер» має бути цікавою. Ці два матчі планую подивитись.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 11:53 1

Промоутер Тайсона поділився думками про українця

Коментарі