Зоря – Гент. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Справжнє випробування для нестабільних луганців

21 вересня бронзовий призер минулого чемпіонату України - «Зоря» - стартує у груповому етапі Ліги конференцій. Першим суперником луганської команди буде бельгійський «Гент». Матч відбудеться у польському Любліні. Початок зустрічі - о 22.00 за київським часом.

Зоря

Право зіграти в єврокубках сезону 2023/2024 «Зоря» отримала під час перебування її головним тренером ван Леувена. Стартувала у кваліфікації Ліги Європи під керівництвом Лалатовича, а прем'єрний поєдинок групового етапу Ліги конференцій проведе під керівництвом Кривенцова.

Загалом, якщо нестабільність і має іншу назву, то цією назвою буде ФК «Зоря».

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Після відходу ван Леувена до «Шахтаря», ще один представник «гірників» - колишній захисник команди Лалатович - на чолі луганського колективу намагався поставити конкурентну гру. Не вдалося, і сербський фахівець швидко ретирувався. Хоча й обіцяв повернутись.

Замість Лалатовича на тренерський місток команди з Луганська було призначено чергового екс-представника «Шахтаря» - колишнього капітана донецької команди Валерія Кривенцова.

Під його керівництвом луганці провели один поєдинок - проти «Металіста-1925», а потім відбули на гру проти «Гента».

Перше бойове хрещення на новому місці для Кривенцова вийшло невдалим - поразка 1:2 від своєї колишньої команди.

На цьому біди «Зорі» не скінчилися. У грі проти харків'ян зазнав травми провідний центрбек луганської команди Батагов, який змушений пропустити матч проти бельгійців.

Гент

Минулого сезону «Гент» виступив гідно, однак уболівальники очікували від своєї команди більшого. У регулярному чемпіонаті Бельгії команда посіла п'яте місце. Їй забракло трьох очок для того, щоб кваліфікуватися в чемпіонський раунд плей-оф.

Замість боротьби за національне «золото», «індіанці» були змушені грати в іншому плей-оф - за вихід до кваліфікації Ліги конференцій.

У цьому змаганні підопічні Ванхазебрука досягли успіху, завчасно застовпивши за собою перше місце в квартеті і отримавши путівку до кваліфікації Ліги конференцій.

Щоб потрапити до групи ЛК, «біло-синім» довелося пройти цілих три раунди. Але на кожному проміжному етапі «Гент» не дав навіть мінімального приводу засумніватися у своїй перевазі.

Спочатку бельгійці зійшлися зі словацькою «Жиліною». Без шансів для опонента: 5:1 та 5:2 на користь «індіанців».

Відвантажили п'ять м'ячів підопічні Ванхазебрука й наступному супернику з кваліфікації Ліги конференцій - польській «Погоні» - 5:0. Щоправда, у поєдинку у відповідь поляки змогли взяти реванш - 2:1. Але ця поразка навряд чи зіпсувала настрій «біло-синім».

У вирішальному протистоянні за вихід до групи «Гент» змагався з кіпрським АПОЕЛ. І двічі переграв суперника - 2:0 та 2:1.

У поточному чемпіонаті Бельгії «Гент» посідає перше місце. У команди 14 очок після шести матчів. На даний момент «індіанці» - єдина команда Ліги Жюпіле, яка не знає гіркоти поразок (чотири перемоги та дві нічиї).

«Гент» забив 12 м'ячів - у середньому два за гру. Але й пропустив чимало - сім голів.

Останній матч «індіанців» перед грою з «Зорею» - виїзний поєдинок проти «Левена» у рамках чемпіонату Бельгії. Господарі забили вже у дебюті зустрічі, гості зрівняли наприкінці першого тайму. Більше змінити рахунок нікому не вдалось.

Історія протистоянь

Досі команди в офіційних поєдинках не перетиналися.

Прогноз

У стартовому поєдинку групи «Зорі» випало грати проти найсильнішого суперника (крім бельгійців, опонентами нашої команди будуть «Маккабі» та «Брейдаблік»). «Гент» зараз - у повному порядку. Команда на одному подиху пробилася до групового етапу ЛК, лідирує у чемпіонаті Бельгії.

У літнє трансферне вікно «індіанці» непогано зміцнилися, витративши на новачків майже 12 мільйонів євро. Бельгійська команда - збалансована у всіх ланках, досить зіграна, «тренерська». Проти такого суперника кризовій «Зорі» буде однозначно складно.

Припустимо, що «Гент» виграє з різницею в один м'яч. Але свій гол луганці теж заб'ють.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Турбаєвський, Снурніцин, Джордан, Вантух, Кирюханцев, Яцик, Мишньов, В.Волошин, Антюх, Герреро, Алефіренко

«Гент»: Нарді, Ватанабе, Торунаріга, Кандусс, Де Сарт, Кумс, Браун, Самоїс, Х'юльзагер, Орбан, Кіперс.

21 вересня, четвер

«Зоря» - «Гент»
Люблін. «Арена Люблін». 22:00
Пряма ТБ-трансляція - MEGOGO
ЗОРЯ - ГЕНТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Даніеле Кіффі (ІталІя)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 23:23 0

Александар Мітрович із пенальті зрівняв рахунок у компенсований час

Коментарі