Україна – Колумбія. Туманна можливість пройти у кваліфікацію Кубка Девіса

Збірна України прийме гостей із Південної Америки у Грузії

14-15 вересня відбудеться матч Світової групи Кубка Девіса між збірними України та Колумбії. Зустріч, номінально домашня для української команди, пройде у Грузії на кортах Garikula Tennis Club у Каспі. Раніше збірні України та Колумбії між собою не грали.

Збірна України

Збірна України підійшла до матчу проти збірної Колумбії, далекої від оптимального складу. Перша та третя ракетки України Віталій Сачко та Ілля Марченко виступають на челенджерах в Польщі та США, а п'ятий за рейтингом український тенісист Ерік Ваншельбойм - на турнірі Світового туру ITF у Руанді.

Також на челенджері в Щецині грає перша ракетка України у парному розряді та єдиний українець у топ-100 світового рейтингу Денис Молчанов. Не увійшов до складу збірної також Владислав Манафов, який нещодавно був у топ-100 світового рейтингу в парному розряді. Їх збірній може не вистачити через те, що в парному розряді доведеться грати проти двох колишніх перших ракеток світу Хуана Себастьяна Кабаля та Роберта Фари.

Збірна Колумбії

Головний «козирний туз» збірної Колумбії - у парному розряді. Хуан Себастьян Кабаль і Роберт Фара - колишні перші ракетки світу в парному розряді, одна з найсильніших пар 2010-х років, які виграли два мейджори, два майстерні та ще 16 титулів на інших турнірах АТР. Додамо сюди Ніколаса Баррієнтоса, не настільки титулованого, як Кабаль і Фара, але з 16 титулами на турнірах серії Челленджер, і стає очевидно - збірної України без Молчанова та Манафова буде дуже непросто.

В одиночному розряді лідер збірної Колумбії - Даніель Елаї Галан, який входить до топ-100 світового рейтингу та періодично наближається до топ-50. Цього року він дістався четвертого кола Вімблдону, а минулого сезону вийшов у третє коло Вімблдону та US Open. Ніколас Мехія - зараз друга ракетка Колумбії, але у четвертій сотні світового рейтингу. Мабуть, він - найслабша ланка збірної в одиночному розряді, але за потреби може добре зіграти у парі.

Що на кону?

Команда, яка виграє зустріч, вийде у кваліфікацію Світового фіналу Кубка Девіса 2024

Розклад матчів

Перший день (четвер, 14.09)

11:00 - Олексій Крутих - Ніколас Мехія (0-0 H2H)
13:00* - Владислав Орлов - Даніель Елаї Галан (0-0 H2H)

Другий день (п'ятниця, 15.09)

10:00 Ілля Білобородько / В'ячеслав Бєлінський - Хуан Себастьян Кабаль / Роберт Фара
12:00* - Олексій Крутих - Даніель Елаї Галан (0-0 H2H)
14:00* - Владислав Орлов - Ніколас Мехія (0-0 H2H)
* - орієнтовний час

Пряма телетрансляція матчевої зустрічі Кубка Девіса Україна - Колумбія відбудеться на телеканалі Спорт1 та XSport.

Прогноз

Збірна Колумбії, безперечно, - фаворит цієї зустрічі, проте перемога Олексія Крутих у першому матчі проти Ніколаса Мехії може дати збірній України необхідний імпульс та шанс поборотися за підсумкову перемогу. Крім того, у разі перемоги Крутих доля матчу не вирішуватиметься у парному розряді.

Ще один шанс збірної України - у тому, що раніше ніхто з українських та колумбійських тенісистів між собою не грав. Цей фактор невідомості суперників також може вплинути на перебіг зустрічі.

Прогноз Sport.ua: перемога Колумбії з рахунком 3:1 або 3:2.

Олександр Шарадкін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 травня 2024, 08:55 4

Українець нокаутував Джорджа Камбососа та завоював вакантний пояс IBF