Жіноча збірна України залишає чемпіонат Європи

В матчі 1/8 фіналу наші волейболістки поступилися Чехії з рахунком 2:3

У понеділок відбулися два заключні матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи з волейболу серед жінок. Збірна Сербії без особливих проблем із рахунком 3:0 розібралася зі Швецією. А потім на майданчик спортивного комплексу «Palais 12» у бельгійському Брюсселі вийшли національні команди України та Чехії.

Відразу глядачі звернули увагу на те, що у стартовому розташуванні українок вийшла Анастасія Крайдуба, яка отримала травму у матчі зі Словенією та пропускала гру з Польщею. В іншому все було без змін. Суперниці, звісно, теж виставили свій найсильніший склад.

У перших розіграшах команди придивлялися одна до одної, але потім чеські волейболістки почали йти у відрив. Рахунок став стрімко зростати на їхню користь і коли на табло з'явилися цифри 18:11 мало хто вірив, що тут ще не все вирішено. Але наставник нашої збірної Іван Пєтков зробив заміну, випустивши замість центральної блокуючої Діани Мелюшкіної її візаві Анастасію Маєвську. І коли Настя почала подавати, розрив у рахунку почав швидко скорочуватися. Українки відчули впевненість у своїх силах і невдовзі зробили майже неможливе, вирівнявши становище - 22:22. На жаль, але три останні м'ячі у цій партії виграла Чехія.

Другий сет проходив за іншим сценарієм. Довгий час гра була абсолютно рівна до рахунку 16:16. А потім чеська команда зуміла взяти п'ять очок поспіль 21:16. І знову нашим волейболісткам довелося наздоганяти. Причому українки ледь не зрівняли рахунок, але Надія Кодола направила м'яч поруч із майданчиком. А закінчення партії знову залишилося за збірною Чехії 25:22.

На старті третього сета Іван Пєтков випустив на майданчик Юлію Димар та українки вперше у матчі стали частіше лідирувати у рахунку. До середини партії вони були попереду 11:6. І хоча чешки досить швидко ліквідували відставання 13:13, наші волейболістки невдовзі знову відірвалися на п'ять очок 21:16. А потім і довели справу до перемоги у цьому сеті 25:20.

У четвертій партії Україна повела 4:1, 6:3, 9:6, після чого ще більше збільшила свою перевагу 17:6. У цей період у наших волейболісток все виходило і, навпаки, суперниці взагалі зупинилися. У них просто все валилося з рук. Було зрозуміло, що без п'ятої партії тут не обійтися. А в цьому сеті українки виграли 25:10.

Отже, доля путівки до чвертьфіналу вирішувалася на тай-брейку. Наша команда краще розпочала його, повівши 3:1, але потім щось зламалося в механізмі збірної України і на зміну сторін суперниці пішли за рахунку 8:4 на користь Чехії. Наставник нашої збірної Іван Пєтков дуже емоційно намагався вплинути на ситуацію. І колись це йому вдалося, коли українки скоротили відставання до двох очок 11:9. І все ж чеські волейболістки досягли остаточного успіху 15:12.

Збірна України провела гру у такому складі: Анастасія Крайдуба (набрала 26 очок), Надія Кодола (8), Світлана Дорсман (10), Дар'я Шаргородська (5), Олександра Міленко (16), Діана Мелюшкіна (0), Христина Нємцева (ліберо) - стартовий. На заміну виходили - Анастасія Маєвська (6), Вікторія Данчак (0), Юлія Димар (8).

Чемпіонат Європи з волейболу. Жінки
1/8 фіналу. 28 серпня
Брюссель (Бельгія)
Чехія - Україна

3:2 (25:22, 25:22, 20:25, 10:25, 15:12)

ЧЕХІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сербія - Швеція
3:0 (25:17, 25:13, 25:16)

Наразі ми знаємо всіх учасниць чвертьфіналу чемпіонату Європи. І ось яким вийшов календар ігор наступного раунду:

29 серпня в італійській Флоренції зіграють Нідерланди - Болгарія, Італія - Франція.

30 серпня у Брюсселі на майданчик вийдуть Туреччина - Польща, Сербія - Чехія

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 15 травня 2024, 15:15 0

Тривають стартові матчі команд-учасниць жіночого турніру

Коментарі