Батько переграв сина. Полісся з Калітвінцевим-старшим перемогло Олександрію

А Владислав Калітвінцев, як і його команда, нічого не показав

На початку цього століття і тисячоліття «Полісся» змагалося з «Олександрією» (яка тоді була ще «Поліграфтехнікою») за вихід в Прем'єр-лігу (яка тоді звалася Вищою). Перемогли сьогоднішні господарі, цей матч житомирська команда анонсувала під соусом реваншу.

Щоправда, перший тайм справив враження, шо голів у матчі не буде. На перемогу «Олександрії» не вказувало взагалі нічого, а гра «Полісся» виглядала трохи кращою, проте багато в чому через індивідуальну майстерність виконавців. Виділялися два новачки - Макуана регулярно обігрував опонентів на фланзі та робив простріли, а Аріелсон чіплявся за м'яч в чужому штрафному та біля нього і також не цурався обігрувати.

УПЛ

А гравці «Олександрії» сьогодні виглядали дивно в плані прийому м'яча. Скільки разів опоненти його відбирали у фазі прийому, було навіть важко порахувати, але не раз і не два. І не три.

Єдиними вартими моментами в першій половині були шанси Будківського після невпевненої гр Шевченка, але то відскок від форварда, який накрив голкіпера, не влучив у площину, то удар з гострого кута по порожніх воротах летів повз них. У що грала «Олександрія», залишалося загадкою.

Схожа ситуація продовжилася і в таймі другому. Більш активними були гості за рахунок проходів Макуана, але нічого цікавішого не вдалося вигадати команді Калітвінцева-старшого.

Але все ж рахунок було відкрито, причому цей гол став не єдиним у матчі. Кушніренко та Назаренко, які вийшли на заміну, в другому таймі обігралися на правому фланзі й екс-гравець «Дніпра-1» метрів з 25 поклав під дальню ліву штангу.

УПЛ

Відразу здалося, що переможець матчу зрозумілий, а тут ще й Макуана забив другий. Він прийняв на груди високу подачу і при бездіяльності центральних захисників спокійно пробив у дальню дев'ятку з лівого флангу штрафного.

Більше того - Калітвінцев-молодший та його команда програли розгромно. Будківський на останніх хвилинах результативно замкнув навіс.

0:3 - «Полісся» рветься до вершини турнірної таблиці, а пояснення Ротаня про гру його команди цікаво буде почути. І так, реванш за згадану вище поразку таки був взятий.

Українська Прем'єр-ліга. 5 тур.

«Олександрія» - «Полісся» - 0:3.

Назаренко, 77, Макуана, 80, Будківський, 88.

Смирний, 36, Сігеєв, 51 - Смоляков, 45, Шабанов, 51.

«Олександрія»: Шевченко - Копина, Бабогло, Логінов, Смирний (Калюжний, 81) - Савченко (Ернандес, 46), Ковалець (Плакса, 46) - Калітвінцев, Сігеєв, Шулянський (Скорко, 58) - Кулаков (Погорілий, 68).

«Полісся»: Бойко - Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков - Крушинський (Кушніренко, 58), Танковський (Огіря, 65) - Козак (Назаренко, 58), Аріелсон, Макуана - Будківський.

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Ніка» (Олександрія).

ОЛЕКСАНДРІЯ - ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни Олександрії: Ернандес - 5,0, Плакса - 5,0, Скорко - 5,5, Погорілий - 5,0, Калюжний - б/о.

Заміни Полісся: Кушніренко - 6,0, Назаренко - 6,5, Огіря - 6,0

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 21:35 46

Організатори грубо помилилися на 10 фунтів, оголошуючи вагу Усика

Коментарі