Олександр УСИК: «25 лютого 2022 року була думка звільнити пояси»

Український чемпіон розповів про свої дії в перші дні повномасшабного вторгнення

Український суперваговик Олександр Усик розповів, що відчував і про що думав в перший день повномасштабної агресії росії проти України.

«Я повинен був 24 числа прилетіти з Лондона, я був там у справах. Я приїхав 25-го о 06:00 ранку. Під'їхав до воріт свого будинку о 5:30-5:40. Навколо літали вертольоти, із Києва багато машин виїздило. Я одразу подзвонив своїм знайомим друзям, військовим, і одразу спитав, у який військкомат їхати.

Кожного дня, коли я прокидався, я кожному зі своїх друзів писав: «Як справи?» Інколи, коли два чи три дні не отримував відповіді, починав питати в інших, чи вони знають, де той, де той.

Єдине, що було - куди йти? У який військкомат? Щоб було розуміння, що робити далі.

Про бокс я на той момент не те що не думав… У мене навіть ніякої думки про бокс не було. Навіть була думка така, щоб звільнити пояси, щоб там далі хлопці за них боксували, а в нас тут як все закінчиться, то повернутися й сказати: «Ну, ось така ситуація, давайте якісь варіанти чи ще щось».

Але коли я поспілкувався з військовими хлопцями, які були в шпиталі, вони кажуть: «Про що ти думаєш? Чому ти не їдеш тренуватися? У тебе реванш, нам потрібна перемога». І це було в кожній палаті, у яку я заходив. Хлопці просили їхати готуватися і боксувати», - сказав Усик.

Сергій Рип'юк Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 13:28 6

Британський боксер радитиметься зі своєю сім'єю