Колишній тренер Усика допомагає Дюбуа в підготовці до бою з українцем

Джеймс Алі Башир входить до тренерського штабу британського боксера

Джеймс Алі Башир, колишній тренер чемпіона WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександра Усика (20-0, 13 КО), розповів про допомогу майбутньому супернику українця Деніелу Дюбуа (19-1, 18 КО).

«Ми [по суті] прожили разом три роки, тому я знаю Усика дуже добре. Я розумію, як працює Олександр Усик.

Одне можу сказати, що навіть після того, як він мене відпустив, його характер не зміниться. Це найголовніше, що я в нього перейняв. Ми професіонали - він професіонал і я професіонал. Він вирішив не використовувати мене, Деніел вирішив використовувати мене. Мої знання про Усика залишаються - вони не зникли через те, що я перестав із ним працювати.

У мене була квартира в Україні - в Києві. Я жив в Україні, і щодня ходив у спортзал в Україні. В основному ми проводили по шість годин на день [разом] протягом трьох років; ми разом їздили на різні бої в Україну. Він розумів, хто я такий, а я розумів, хто він такий.

Характер людини не змінюється. Вони можуть отримати різні концепції від іншого тренера - іншого вчителя, але в основному характер боксера залишається тим самим. Я дивився його бої протягом кількох років після мого відходу, і я не бачу особливої різниці, особливих змін у боксері.

Звісно, він робитиме деякі речі по-іншому, але в умовах стресу, агресії та сили ударів кожна людина робитиме те, що вона вміє робити найкраще, щоб захистити себе. Щойно її вдарять, щойно вона опиниться в стресовій ситуації, вона повернеться до того, що вміє робити найкраще. Її природа не зміниться», - сказав Башир.

26 серпня у Вроцлаві відбудеться бій Усика і Дюбуа. Британець - обов'язковий претендент від WBA в надважкій вазі.

Володимир Клепач Джерело: ProBox TV
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 01:54 26

Українець переміг Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

Коментарі