Туреччина – Україна. Прогноз і анонс на матч пре-кваліфікації Олімпіади

Наша команда зіграє з головним фаворитом турніру

Поєдинок Туреччина - Україна відбудеться у вівторок, 15 серпня, у Стамбулі. Початок зустрічі о 20.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport.

Завдяки двом перемогам над болгарами та ісландцями збірна України вже забезпечила собі місце у півфіналі пре-кваліфікаційного турніру Олімпіади-2024. І тепер в останньому матчі нашого квартету підопічні Віталія Степановського зіграють зі збірною Туреччини - основним претендентом на перемогу у всій стамбульській вісімці, яка також достроково забезпечила собі подальший поступ по турнірній сітці.

Наш сьогоднішній суперник потрапив до дуже складної групи відбору на Кубок світу-2023. Туреччина, Сербія, Греція та Латвія розігрували між собою лише три путівки на планетарний форум і четвертими зайвими стали турки. Так команда з берегів Босфору опинилася у пре-кваліфікації Олімпійських ігор, ще до жеребкування приміривши на себе статус одного з основних кандидатів на її успішне подолання. А коли стало відомо, що один із турнірів відбудеться у Стамбулі і буде для Туреччини повністю домашнім, одразу ж стала його головним фаворитом.

І поки що Туреччина підтверджує цей статус. У перших двох матчах підопічні одного з найепатажніших баскетбольних тренерів Європи Ергіна Атамана просто катком пройшлися по своїх суперниках, обігравши їх із сумарною різницею в +65. Спочатку з рахунком - 99:72 була розгромлена Ісландія, а потім із ще більшою перевагою турки перемогли болгар - 104:66.

На домашній турнір Туреччина зібрала дуже солідний склад. У ньому присутні одразу три баскетболісти з НБА: центровий «Х'юстон Рокетс» Альперен Шенгюн, його колега по амплуа Омер Юртсевен, який минулий сезон відіграв у «Маямі Хіт» і захисник «Філадельфії» Фуркан Коркмаз. А якщо додати сюди бігмена Сертача Шанлі, який минулого сезону був гравцем основної ротації іспанської «Барселони» та сильну пару захисників Онуральп Бітім - Кенан Сіпахі, які виступають у турецькому чемпіонаті, то отримаємо склад, для якого будь-яке місце, окрім першого, буде вважатися провальним.

Поки що у пре-кваліфікаційному турнірі турки не мають яскраво вираженого лідера. Легкі перемоги сприяють тому, що Ергін Атаман не перенавантажує своїх основних гравців і грає широкою ротацією з дозованим ігровим часом. У стартовому поєдинку проти ісландців найкращим став Омер Юртсевен, який трохи більше ніж за вісімнадцять хвилин набрав 13 очок + 7 підбирань, а у грі з Болгарією найрезультативнішим став Фуркан Коркмаз (14 очок + 3 підбирання + 3 передачі за сімнадцять хвилин та п'ятдесят секунд ігрового часу).

Варто зазначити, що той, хто програє у сьогоднішньому матчі, в півфіналі зіграє зі збірною Хорватії, ще одним претендентом на перемогу в турнірі, яка поки не виграла свою групу, але з ймовірністю в 99,9% зробить це. Переможець же зіграє проти набагато більш слабшої другої команди з паралельного квартету і на це місце поки претендують всі збірні, що там залишилися (Швеція, Нідерланди та Бельгія).

Поєдинок проти Туреччини буде дуже непростим для синьо-жовтих. Ергін Атаман має під рукою склад, переважаючий український ростер і кількісно, і якісно. Також не можна забувати про шалену підтримку місцевих фанів, тиску від яких не завжди витримують навіть арбітри. З іншого боку, сьогодні новий український тренерський штаб пройде свою першу перевірку справді сильним та статусним суперником. І до того ж матиме право на помилку.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Туреччини

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Туреччина

2

2

0

203:138

+65

4

2. Україна

2

2

0

162:140

+22

4

3. Ісландія

2

0

2

141:181

-40

2

4. Болгарія

2

0

2

137:184

-47

2

15 серпня

Турречина - Україна

Болгарія - Ісландія

Олексій Коляго Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 07:01 6

Джейсон Канді розкритикував гру Михайла

Коментарі