ВАН ЛЕУВЕН: «Будемо там, де хочемо бути, з командою та нашим стилем гри»

Наставник «Шахтаря» поспілкувався з журналістами перед матчем УПЛ проти «Олександрії»

Головний тренер донецького футбольного клубу «Шахтар» Патрік ван Леувен поспілкувався з журналістами на тренуванні команди перед матчем 3-го туру УПЛ проти «Олександрії»:

- Патріку, про що ви говорили з командою після матчу з «Тоттенгемом», адже ця гра розцінювалася як перевірка сил перед Лігою чемпіонів, а вийшла важка поразка?

- На гру з «Тоттенгемом» ми дивилися з двох ракурсів. По-перше, команда має отримувати досвід - у нас багато молодих гравців, і такі спаринги їм допоможуть. Крім того, футболісти вже давно не грали за 50 тисяч уболівальників, і це теж важливий досвід. А по-друге, так, дивилися на цей матч як тренерський штаб, аби побачити, наскільки ми готові до таких суперників у майбутній Лізі чемпіонів.

- Питання щодо Чигринського, який замінив Бондаря: у якій він зараз формі і чи готовий грати від перших хвилин?

- Він тренується з нами щодня і все робить так, як інші футболісти, тож ми розглядаємо його як кандидата на наступну гру.

- «Олександрія» ще не пропускала цього сезону і здобула дві перемоги. Наскільки це серйозний суперник, як готуєтесь до гри та чи був тактичний розбір?

- Кожен суперник серйозний, але ми хочемо перемагати в кожній грі і тому ретельно готуємося. «Олександрія» добре розпочала чемпіонат, однак ми теж прагнемо бути успішними в Прем'єр-лізі.

- Який суперник в УПЛ для вас найбільш незручний?

- Як я і казав, щогри ми спочатку дивимося на себе і хочемо перемогти, а кожного суперника однаково поважаємо та готуємося до всіх дуже серйозно.

- На чому конкретно фокусуєтеся під час підготовки до «Олександрії»?

- Я вам не розповідатиму, як ми готуємося. Хочемо вигравати щоматчу, грати у своєму стилі і продовжуватимемо працювати на це.

- На скільки відсотків команда зараз відповідає тому, якою ви хочете її бачити?

- Футболісти щодня добре працюють і розуміють, чого ми від них вимагаємо. Є матчі більш успішні, є менш вдалі, є ігри, де ми частіше підказуємо. Я задоволений тим, як хлопці працюють, і тим, який успіх ми вже маємо. Будемо там, де хочемо бути, з командою та нашим стилем гри.

- Чи зустрічалися ви з Рінатом Ахметовим? Якщо так, то про що говорили?

- Ні, не зустрічався.

- У команді чимало новачків. Це ваша ініціатива чи робота селекційного відділу? І чи за вами останнє слово в підписанні нових гравців?

- Ви правильно сказали: це робота клубу. Вони це робили ще від минулого сезону, до підписання нашого контракту. А мене попросили подивитися на цих кандидатів і сказати, погоджуюся чи ні. Але загалом уже було вирішено, тому що ці гравці підходять під стиль «Шахтаря».

Поєдинок 3-го туру чемпіонату України «Шахтар» - «Олександрія» відбудеться 14 серпня о 17:00 за Києвом.

Данііл Агарков Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 21:35 46

Організатори грубо помилилися на 10 фунтів, оголошуючи вагу Усика

Коментарі