10 років тому Шахтар здійснив найдорожчий вхідний трансфер в історії

Стати знаковим футболістом для «гірників» бразильцю Бернарду так і не вдалося

Рівно 10 років тому, 8 серпня 2013 року, донецький «Шахтар» здійснив найдорожчий вхідний трансфер у власній історії.

«Гірники» за 25 мільйонів євро підписали вінгера «Атлетіко Мінейро» Бернарда, який незадовго до цього допоміг «півникам» відсвяткувати перемогу у Кубку Лібертадорес.

Бернард підписав п'ятирічний контракт із «Шахтарем», й зрештою провів за донецьку команду 157 матчів у рамках всіх турнірів, у яких відзначився 28 голами та 35 асистами. У середньому бразилець відзначався 0,4 результативними діями за матч у футболці «гірників», причому 91 матч Бернард зіграв під керівництвом Мірчі Луческу, а 66 - за наставництва Паулу Фонсеки.

Цікаво, що за «Атлетіко Мінейро» Бернард зіграв 75 матчів (16 голів, 19 асистів), і в середньому відзначався 0,47 результативними діями у перерахунку на один поєдинок.

Влітку 2018 року, не побажавши продовжувати контракт із «Шахтарем», Бернард залишив донецький клуб і на правах вільного агента перейшов до «Евертона». Через три роки бразилець за 1 мільйон євро перейшов до «Аль-Шарджі» з ОАЕ, а з серпня 2022-го виступає за грецький «Панатінаїкос», з яким має контракт до літа 2024 року.

У складі «Шахтаря» Бернард виграв 9 трофеїв: 3 чемпіонства, 3 Кубки та 3 Суперкубки України.

Також Бернард провів 14 матчів за збірну Бразилії (1 забитий м'яч), у тому числі брав участь у фінальній частині ЧС-2014 та у переможному для «селесао» Кубку конфедерацій-2013.

Олексій Сливченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі