Хабарі на всіх рівнях. Анонімний арбітр розповів, скільки беруть судді

Схоже, українська футбольна система наскрізь пронизана хабарами

Український футбольний арбітр, який працює близько 5 років, на умовах анонімності розповів в інтерв'ю виданню SportArena, що хабарі є на всіх рівнях, у тому числі - у дитячо-юнацькому футболі.

Суддя сказав, що в Україні практично немає чесних арбітрів, а інспектори матчів таким кажуть: «твоє чесне суддівство нікому не потрібне».

За словами арбітра, клуби ЛНЗ Черкаси та «Агробізнес» найбільш інтенсивно працювали з арбітрами, причому ЛНЗ платив по 15 тисяч грн за кожну гру в аматорах та 120 тисяч грн за перемогу в аматорському кубку.

Також арбітр повідомив, що клуб «Верес» Рівне забирав у гравців преміальні та віддавав їх на хабарі арбітрам.

Щоб отримати сертифікат, арбітр повинен занести в обласну федерацію футболу суму від тисячі доларів.

Арбітр розповів, що найбільший хабар отримав у розмірі 20 тисяч грн на бригаду від «Таврії» Сімферополь, яка базувалася на Херсонщині. На рівні ДЮФЛ найбільшу суму бригада арбітрам отримала у розмірі 12 тисяч грн.

На аматорському рівні хабара суддям за допомогу в досягненні потрібного результату становлять від 5 до 15 тисяч грн, а приблизна зарплата арбітра в аматорському футболі становить лише близько 6 тисяч грн за місяць (під час сезону), тому судді змушені брати хабарі, перебуваючи у загальній системі.

ВІДЕО (YouTube): інтерв'ю анонімного арбітру про взятки у футбольній системі

Микола Степанюк Джерело: Sportarena
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 17 травня 2024, 00:36 9

Іга побореться з Аріною Соболенко, яка в 1/2 фіналу здолала Даніель Коллінс

Коментарі