Суд у москві заарештував російські активи Ахметова за фінансування ЗСУ

На болотах розпочинається черговий фарс

Суд у москві наклав арешт на російські активи українського бізнесмена Ріната Ахметова, власника «Шахтаря», у кримінальній справі нібито за фінансування тероризму, пише Коммерсант. Йдеться про фінансування ЗСУ

Арешт накладено на активи зареєстрованої в Москві компанії Метінвест Євразія (входить до гірничо-металургійної групи Метінвест українського холдингу Ахметова SCM Holdings Limited), якій у рф належать краснодарський пансіонат Гірник і Бєлгородське ТОВ Бєлгородметалоснаб.

Також за рішенням суду заарештовано десятки об'єктів нерухомості в Севастополі та Бєлгороді, частки компанії Метінвест Євразія в її російських філіях, декілька автомобілів, а також десятки мільйонів рублів на рахунках організацій, що фігурують у справі.

Клопотання про арешт російських активів Ахметова подав Слідчий комітет рф, який з вересня 2020 року розслідує кримінальну справу щодо фінансування тероризму структурами українського мільярдера.

Згідно з матеріалами справи, з квітня 2022 року невстановлені особи за вказівкою Ахметова перераховували з рахунку Метінвест Євразії гроші на рахунки ЗСУ та підрозділу Азов, зокрема. За версією слідства, частина цих коштів, а саме десятки мільйонів рублів, Метінвест Євразія, перераховувала до Першого міжнародного українського банку, кінцевим бенефіціаром якого також є Ахметов.

Представники Метінвест Євразії, як зазначає видання, спробували оскаржити рішення суду, але безуспішно. Оскільки сам Рінат Ахметов та топ-менеджери його холдингу недоступні для російського слідства, справа щодо них, очевидно, буде розглянута заочно у 2-му Західному окружному військовому суді, а активи конфісковані, пише Коммерсант.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 11:17 4

Організатор поєдинку отримав від Усика підписані рукавички та вбрання, у якому він виходив на бій

Коментарі