Рух звернеться в ДБР, якщо УАФ не відповість про витрачені гроші клубів

Львівський клуб вимагає звіту про виручені кошти від реалізації беттінгових прав клубів

«Рух» відправив лист в Українську асоціацію футболу та в УПЛ з вимогою до УАФ відзвітувати перед клубами УПЛ про виручені кошти від реалізації беттінгових прав клубів упродовж трьох останніх сезонів, а також про витрачені кошти команд Прем'єр-ліги від контракту з титульним спонсором Vbet у сумі 200 тисяч доларів США.

«Ці права і гроші клуби УПЛ делегували УАФ під конкретне цільове призначення - придбання систем ВАР для обслуговування матчів Ліги. Якщо ж упродовж трьох днів УАФ не надасть клубам вичерпні відповіді на свої питання, «Рух» без зволікань зареєструє в ДБР України подання на проведення перевірки і порушення відповідного провадження.

На Загальних зборах учасників УПЛ, які відбулись 23 червня, клуби доручили керівництву Української Прем'єр-ліги звернутись до УАФ з приводу низки питань, але так і не отримали на них відповідей. Компанія «УАФ Маркетинг», яка три останні сезони займається реалізацією беттінгових прав клубів УПЛ, які, нагадаємо, є власністю клубів, посилається на конфіденційність контракту і відмовляється відзвітувати клубам УПЛ про стан їхньої власності і результати фінансово-господарської діяльності щодо використання систем ВАР Українською асоціацією футболу. Адже в ЗМІ неодноразово фігурувала інформація про те, що УАФ надавала в оренду Румунській футбольній федерації одну з машин ВАР», - сказано у заяві львів'ян.

Відзначимо, що нещодавно Виконком УАФ прийняв рішення про те, що з нового сезону клуби УПЛ повинні будуть самі оплачувати роботу усіх машин ВАР у чемпіонаті.

Володимир Клепач Джерело: ФК Рух Львів
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 08:01 0

На команду з Кривого Рогу чекає матч за медалі

Коментарі