Володимир ШАРАН: «Не називайте Минай командою збитих льотчиків»

За словами коуча, «Минай» не може дозволити собі купувати відомих гравців

Наставник «Минаю» Володимир Шаран у розмові з кореспондентом Sport.ua розповів про трансферну політику клубу УПЛ:

- Чим ви тоді поясните, що після вдалого сезону склад «Миная» знову зазнав чималих пертурбацій?

- Це футбольне життя, де є місце ротації. Все ж, по великому рахунку, мені шкода, що в «Минаї» не залишилися Олег Горін, що прийняв запрошення «Дніпра-1», та Ігор Гончар, котрий попросив відпустити його через сімейні обставини. Решту гравців, що залишили команду, не можна назвати основними.

- В колах уболівальників «Минай» часто називають командою, образно кажучи, «збитих льотчиків», натякаючи на те, що ви в своїй селекційній роботі робите ставку на футболістів, котрі не закріпилися в своїх попередніх клубах.

- Я б не заявляв так категорично. Все ж, це принизливо для гравців, переважна більшість яких також виступали в УПЛ. Комусь це вдавалося краще, комусь - гірше. Ось чому під час обміні думками з новачками важливо було переконати їх, що вони ще не сказали останнього слова, що є ще нереалізовані резерви. Тільки спільними зусиллями можна рухатися вперед.

На жаль, «Минай» не з тих команд, котрі можуть дозволити собі купляти відомих футболістів. Ставку робимо або на вільних агентів, або на молодь, розраховуючи на її прогрес.

- В останньому випадку ви маєте на увазі Єгора Твердохліба?

- І його також. Пригадується, ми запросили його з першолігового «Гірника-Спорта», і він не відразу був на провідних ролях. Але завдяки працездатності, характеру він став одним з лідерів «Mиная», і сьогодні Єгора хочуть бачити в своїх лавах відразу кілька представників УПЛ. І десь я радий, що нашому клубному керівництву не вдалося зійтися в ціні з потенційними покупцями, й Твердохліб залишається в «Mинаї». Для нас він цінний гравець і ще може додати.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 07:01 1

У старті знову має зіграти Тібо Куртуа