Світоліна не змогла вийти у фінал Вімблдона-2023, програвши Вондроушовій

Маркета обіграла Еліну у двох сетах

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 76) не змогла пробитися у фінал Вімблдона-2023.

У півфіналі трав'яного мейджора українка у двох сетах поступилася представниці Чехії Маркеті Вондроушовій (WTA 42).

Вімблдон-2023. 1/2 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) [WC] - Маркета Вондроушова (Чехія) - 3:6, 3:6

Поєдинок розпочався досить непогано для Еліни. Маркета помилялася і невпевнено грала біля сітки, а Світоліна перегравала чешку у довгих розіграшах. Але вже в п'ятому геймі Елі віддала свою подачу і хід гри повністю перейшов під контроль Маркети. Незважаючи на те, що Світоліна відразу зробила зворотній брейк (не без допомоги суперниці, яка припустилася 2 подвійних помилок), Вондроушова все одно відіграла 3 гейми першого сету, що залишилися, дуже впевнено і взяла першу партію з рахунком 6:3.

Другий сет розпочався провально. Елі не змогла знайти свою гру, Маркета відразу зробила брейк у 2-му геймі, а далі взяла ще 2 гейми і повела 4:0 (40:0).

У п'ятому геймі 2-го сету у Світоліної відкрилося друге дихання, але, на жаль, ненадовго. Українка неймовірним чином виграла 3 гейми поспіль, зробивши два брейки, але, на жаль, зрівняти рахунок не вдалося. За 5:3 Еліна в черговий раз зробила абсолютно непотрібні помилки з форхенду, а потім не змогла і прийняти подачу суперниці, щоб залишитися в матчі. Як результат - 6:3, 6:3 на користь Маркети.

Незважаючи на слабку гру у півфіналі, Еліна подарувала неймовірні емоції українським уболівальникам, та й собі теж. Хто перед стартом Вімблдона міг подумати, що Світоліна, яка провела лише 1 матч на траві до мейджора, зможе дійти до півфіналу та обіграти Свьонтек? Ніхто! А Елі зробила це, у 28 років, після народження дитини, після довгого часу без тенісу... Світоліна знову повернула українцям любов до такої чудової гри з м'ячем! Це головне!

Світоліна втретє у кар'єрі зіграла в 1/2 фіналу турніру Grand Slam. У 2019 році вона дійшла до цієї стадії на US Open (поступилася Серені Вільямс) та Вімблдоні (програла Сімоні Халеп).

Це була шоста зустріч тенісисток. Рахунок став рівним, українка програла у трьох останніх поєдинках.

У фіналі Вімблдона-2023 Маркета зіграє проти переможниці матчу Аріна Соболенко - Онс Жабер.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 травня 2024, 13:59 7

Британця підколюють через різке зменшення ваги

Коментарі