Тотали в ставках: найпопулярніші варіанти у футболі

Розбираємося у варіантах тоталів у світі футбольних ставок

Тотал, за своїм значенням, це завжди сума певних речей або явищ. У світі спортивних ставок під цим поняттям заведено розглядати кількість умовних одиниць (чого саме - зазначено в назві конкретного варіанту) у спортивному змаганні. Якщо говорити про футбол, це насамперед голи. Але також можуть траплятися лінії на штрафні, попередження, кутові, картки, пенальті тощо.

Традиційно в лініях "тотали" позначається через літеру "Т" (тим паче що вона універсальна і для кирилиці, і для латиниці), а далі приєднується конкретне значення, або "Б" (звісно ж, "більше"), або "М" (логічно, протилежне - "менше"). Причому дають змогу ставити як на повний матч, так і на коротший ігровий відрізок (у футболі - тайм, рідше - чітко вказаний інтервал хвилин).

Тотал у футбольних поєдинках може бути не тільки загальним, а й індивідуальним. За першого виду вивчається загальне число забитих м'ячів у поєдинку (або, як згадувалося вище, за інший час поєдинку). Як показує багаторічна статистика, за 1 футбольний матч забивається в середньому 2-3 голи, тож переважно стандартно як середнє значення букмекери люблять виставляти саме значення 2,5, надаючи гравцям вибір між "більше" і "менше". Але, звісно ж, завжди виходять зі стилю і форми супротивників. На гру за участю "Атлетіко" основною буде інша, менша пара тоталів, а в іграх з "Аталантою" - часто вища.

Розглянемо найстандартніші моделі, що зустрічаються найчастіше:

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 жовтня 2024, 16:46 26

Відійшов у вічність колишній футболіст та екстренер Анатолій Коньков