Будуть проблеми? Збірна України U-21 могла порушити регламент ФІФА

Трубін і Судаков, можливо, не мали права грати проти Хорватії

Збірна України U-21, можливо, порушила регламент ФІФА, випустивши на поле в матчі першого туру молодіжного Євро-2023 проти Хорватії 21 червня (перемога 2:0) Георгія Судакова та Анатолія Трубіна.

Річ у тім, що футболісти збірних U-21 не мають права брати участь у матчі за молодіжну команду менш ніж через 48 годин після матчу за дорослу збірну. Трубін і Судаков 19 червня зіграли за національну збірну в матчі відбору на Євро-2024 проти Мальти (перемога 1:0).

Обидва матчі (і проти Хорватії, і проти Мальти) починалися о 19:00 за Києвом, тому між моментом початку двох матчів минуло рівно 48 годин. Якщо ж рахувати з моменту завершення матчу з Мальтою, то українська збірна, найімовірніше, порушила регламент.

Федерація футболу Румунії, чию молодіжну збірну українці обіграли 1:0 у другому турі, звернулася до ФІФА з проханням роз'яснити цю ситуацію.

Зазначимо, що збірній Румунії з аналогічної причини заборонили використовувати Владіміра Скречіу в стартовому матчі на Євро-2023. А ось грузинський захисник «Шахтаря» Гіоргі Гочолеішвілі зіграв за молодіжну збірну наступного дня (21 червня) після матчу за національну команду (20 червня).

Олег Дідух Джерело: PlaySport.ro
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 12:47 1

Ентоні готовий на трилогію з українцем

Коментарі