КОСТЕНКО: «На тренуваннях такі заруби були, що й у спарингах не побачиш»

Коуч збірної України з пляжного футболу розповів про збори у Португалії

Наставник збірної України з пляжного футболу Микола Костенко розповів про навчально-тренувальний збір команди в Португалії та про подальші плани підготовки до ІІІ Європейських ігор у Польщі.

- Миколо Петровичу, традиційне питання - як пройшов НТЗ, чи всім були задоволені?

- Ми в Назаре були у квітні, у тому ж готелі. Це - центр серфінгу. Основний заїзд тут у січні-лютому, і зараз він відносно порожній. Тому в цьому центрі ми були майже самі. А умови тут дуже гарні. Сам готель знаходиться в кількох кілометрах від Назаре, дуже хороше харчування. Є тренажерна зала, є умови для ранкових тренувань - там пляж недалеко, і там ми теж тренувалися.

- Чи вдалося вам потренуватися на головному стадіоні Назаре?

- Перші два дні ми проводили ранкові тренування на пляжі неподалік готелю, зарядку робили прямо на його території, використовували й тренажерну залу. Безпосередньо на піску в нас були заняття із функціональним спрямуванням на розвиток швидкості, силових якостей, спеціальної витривалості і, звісно, робота з м'ячами. А от увечері ми тренувалися вже безпосередньо біля стадіону.

Там декілька полів - одне центральне й ще три допоміжних. Вони з розміткою, маленькими трибунами, єдиний мінус, що продуваються вітром більше, ніж центральне. Хоча погода була, в принципі, гарною: перші три дні - сонечко, потім - хмарно й навіть невеличкий дощ, проте тепло - десь 23-25 градусів. Можна сказати, що й погода сприяла нашому фундаментальному збору.

Під час вечірніх тренувань ми робили акцент на тактичних напрямах, відпрацьовували взаємодію гри в захисті та в нападі. Ну й спаринги в нас були між хлопцями, коли ми з Олександром Корнійчуком ділили їх на команди. Хотів би від тренерського штабу подякувати підопічним за професіоналізм. У нас такі заруби були, що не в кожному контрольному матчі побачиш.

- Я так розумію, що контрольні поєдинки з іншими суперниками вам так і не вдалося провести?

- Багато португальських команд готувалося до Euro Winners Cup, й у них була своя програма підготовки. У нас немає через це розчарування, адже ті ігри, що в нас були між собою, були й цікаві, й емоційні, і дуже швидкісні. Й останні три дні ми проводили такі цікаві спаринги.

- Багато наших збірників залишилися в Назаре, щоб зіграти за «ВІТ» та «Артур М'юзік» у пляжній Лізі чемпіонів. Хто разом із вами повернувся в Україну?

- Пашко, Левченко, Щитник, Сабатюк. І ми навіть у такій ситуації вже плануємо тренування в Гідропарку. Будемо залучати до тренувань збірної гравців із розширеного списку. Є Пантелейчук, є Сіренко, є інші хлопці. Усіх найближчих кандидатів у збірну ми запросимо на тренування. І будемо чекати на повернення з Euro Winners Cup основного складу.

- На Європейські ігри вирушаєте 23 червня?

- Так, виконавці, які будуть грати на Euro Winners Cup, повернуться десь 20 червня, тож ми два-три тренування проведемо без них. Інші збірники ще зіграють за свої команди найближчими вихідними в чемпіонаті Києва. До того ж у них будуть заняття у своїх клубах. Тож готуємося поки що в Києві, чекаємо на хлопців із Назаре й плануємо вирушити в Польщу 23 червня.

Микола Степанов Джерело: Асоціація пляжного футболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 09 жовтня 2024, 11:05 22

Марті не довелося грати проти Аманди Анісімової