Металург – Верес. Прогноз та анонс на матч плей-оф УПЛ

Команди зустрінуться вперше

У суботу, 10 червня, на стадіоні «Україна» у Львові відбудеться матч плей-оф за право грати в Українській Прем'єр-лізі наступного сезону. У ньому зустрінуться рівненський «Верес» і запорізький «Металург». Початок матчу заплановано на 17:00.

Металург

У 2016 році Запоріжжя втратило свій єдиний професійний футбольний клуб - «Металург», який через відмову власників продовжувати фінансування канув у Лету. Через кілька місяців за рахунок ентузіастів з аматорського клубу «Россо-Неро» була спроба врятувати «Металург». Однак цей колектив протримався недовго, припинивши своє існування у червні 2018 року.

Сьогодні Запоріжжя у професійному футболі України представляє муніципальний футбольний клуб «Металург», створений 31 травня 2017 року. У своєму першому сезоні (2018/2019) в професійному футболі запорізький клуб здобув право взяти участь у плей-оф за місце в першій лізі. За сумою двох матчів «Металург» програв «Агробізнесу» з Волочиська Хмельницької області. Однак перед початком нового чемпіонату запорожцям випав шанс підвищитись у класі, бо від участі у Першій лізі відмовився київський «Арсенал». Перший сезон у Першій лізі виявився невдалим: за підсумками перехідних матчів «Металург» повернувся до Другої ліги. Проте вже наступного сезону команда знову завоювала право грати у Першій лізі.

Команду очолює колишній гравець збірної України Володимир Микитин. Робота головним тренером «Металурга» - перша у його кар'єрі. До приходу у запорізький клуб він багато років працював у юнацьких та молодіжних командах луганської «Зорі».

«Металург» за підсумками сезону в Першій лізі посів четверте місце. Запорожці завершили чемпіонат двома мінімальними перемогами над конкурентами за право грати у плей-оф (львівські «Карпати» та «Епіцентр» з Кам'янця-Подільського) та нічиєю з тернопільською «Нивою».

Верес

Старт «Вереса» у сезоні 2022/2023 не віщував лиха для рівненського клубу. У перших одинадцяти турах команда частіше досягала позитивних результатів: п'ять перемог, дві нічиї та чотири поразки. Але потім стався спад у грі та результатах. Підсумком цього стала безвиграшна серія, яка тривала 11 турів. Вона закріпила підопічних Юрія Вірта у нижній частині турнірної таблиці.

До завершального туру чемпіонату «Верес» підійшов на 14-му місці, маючи в активі 28 очок. У ньому підопічні Юрія Вірта перемогли «Інгулець» із села Петрове Кіровоградської області з рахунком 1:0. Однак це не допомогло, оскільки конкуренти також набрали очки. Зрештою і «Верес», і «Інгулець» закінчили сезон у зоні перехідних матчів.

Негативні результати команди спричинили виникнення розмов про зміну головного тренера команди. Зокрема, з'явилася інформація про те, що «Верес» погодив контракт із Остапом Маркевичем, він має очолити команду з наступного сезону. Водночас, президент «Вереса» Іван Надєїн заявив, що питання про те, хто буде головним тренером ще не вирішено. Проти призначення Остапа Маркевича виступили вболівальники «Вереса», які розмістили відповідний банер під час матчу з «Інгульцем».

Статистика матчів

У матчі плей-оф у Львові команди вперше зіграють одна з одною.

Феміда

Головним арбітром матчу буде 37-річний Юрій Іванов із Донецької області, який на своєму рахунку має вже 42 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Віктор Нижник і Олександр Жуков, а резервним арбітром виступить Володимир Новохатний.

На матчі працюватиме бригада VAR. Головним у ній буде Віктор Копієвський. Його помічником стане Володимир Володін.

Орієнтовні склади

«Металург»: Байда, Сокіл, Басов, Векляк, Польовий, Кропивний, Шалфєєв, Сейтхалілов, Сад, Білоцерківець, Сидоров.

«Верес»: Когут, Гагун, Вовченко, Балан, Г. Пасіч, Кльоц, Кучеров, В. Шарай, Лебеденко, А. Блізніченко, Гайдучик.

Прогноз на протистояння

«Металург» у сезоні-2022/2023 на своєму полі провів у Першій лізі 11 ігор: 4 перемоги, 3 нічиї та 4 поразки. Запорізький клуб із 17 вересня 2022 року у статусі господарів поля більш як 1 гол за матч у Першій лізі не забивав - у 9 іграх.

«Верес» у сезоні-2022/2023 в УПЛ у гостях провів 15 ігор: 5 перемог, 3 нічиї, 7 поразок. Безвиграшна гостьова серія в УПЛ складає 7 ігор: 2 нічиї та 5 поразок.

Матч плей-оф апріорі повинен бути напруженим і завзятим. Обидві команди намагатимуться виявити свої найкращі якості. Наш прогноз на перший матч - нічия 1:1.

10 червня, субота

«МЕТАЛУРГ» - «ВЕРЕС»
Львів. Стадіон «Україна». 17:00
ТБ-трансляція - Youtube-канал ПФЛ
Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)
МЕТАЛУРГ - ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1
Олександр Брусенцов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 липня 2024, 07:25 6

Українець наблизився до переходу в «Челсі»

Коментарі