Олег МОРГУН: «Друга ліга? Не бачив нічого поганого. Не сидіти ж на лавці»

Легенда «Ворскли» згадав про свій перехід у полтавський клуб

Колишній голкіпер «Ворскли» Олег Моргун поділився спогадами про перехід із донецького «Шахтаря» до полтавського клубу в далекому 1987 році.

«Коньков знав мене ще з «Таврії». Служба в мене закінчилася, і я був на роздоріжжі. Чесно кажучи, дуже сумнівався йти до «Шахтаря» чи ні.

Адже там був відомий воротар - Валентин Єлінскас, другий - Сергій Золотницький. Обидва і старші, і більш досвідчені за мене.

Я чудово розумів, що гратимуть вони, перспектив пробитися в основну команду в мене немає, але Конькову все ж таки вдалося вмовити мене. Але пробув я там півроку - грав за дубль. А потім зателефонував Віктор Пожечевський із «Ворскли» і сказав: «Олеже, нам потрібен воротар. Хочемо, щоб ти повернувся до Полтави». Кажу йому: «Я не проти, але вирішуйте питання із «Шахтарем», мене тут тримають, відпускати не хочуть.

Пожечевський приїхав до Донецька, переговорив із Коньковим - і мене відпустили. Того року, виходить, я спустився на дві сходинки нижче - Друга ліга. Але я не бачив нічого в цьому поганого. Не сидіти ж на лавці!» - сказав Моргун.

Нагадаємо, Моргун захищав кольори «Ворскли» з 1987 по 1991 рік та з 1995 по 1997 рік. Провів за полтавців понад двісті матчів.

Денис Шаховець Джерело: FanDay
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 червня 2024, 00:04 1

Визнання отримав Анатолій Трубін