Приніс вибачення. УЄФА не відбере у Марциняка фінал Ліги чемпіонів

Польський арбітр обслужить вирішальний матч

УЄФА оголосила про те, що не відсторонюватиме польського рефері Шимона Марциняка від роботи на фіналі Ліги чемпіонів між «Інтером» і «Манчестер Сіті» (10 червня, Стамбул).

Причиною можливого відсторонення Марциняка була його участь у конференції «Еверест», яку організував лідер ультраправої польської політичної партії «Нова надія» Славомір Метцен.

Марциняк приніс свої публічні вибачення за участь у цьому заході:

«Я був серйозно введений в оману і зовсім не знав про справжню природу і належність події, що розглядається. Я не знав, що це було пов'язано з польським ультраправим рухом. Якби я знав про цей факт, я б категорично відмовився від запрошення. Важливо розуміти, що цінності, які пропагує цей рух, повністю суперечать моїм особистим переконанням і принципам, яких я намагаюся дотримуватися у своєму житті.

Я хочу наголосити на своїй непохитній підтримці цінностей, відстоюваних УЄФА, зокрема інклюзивності та поваги до всіх людей, незалежно від їх походження. Ці принципи лежать в основі духу футболу і органічно збігаються з моїми особистими переконаннями. Більше того, я всім серцем засуджую будь-які форми ненависті, дискримінації чи нетерпимості, оскільки їм немає місця ні у спорті, ні у суспільстві загалом.

Я також хочу підкреслити свою відданість боротьбі з дискримінацією у футболі. Рухаючись уперед, я обіцяю бути більш пильним у вивченні подій та організацій, з якими я себе пов'язую. Я сповнений рішучості винести уроки з цього досвіду і гарантувати, що такі помилки в судженнях не повторяться у майбутньому».

Олег Дідух Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:01 8

«Барселона» уже найближчим часом може залишитися без тренера