Таблиця УПЛ. Виліт Металіста, три команди претендують на Лігу конференцій

«Шахтар» – чемпіон, «Дніпро-1» та «Зоря» борються за ЛЧ, «Динамо» – у ЛК, а що нижче?

29 травня завершились усі матчі 29-го туру Української Прем'єр-Ліги.

Учора, 28 травня, донецький «Шахтар» офіційно став чемпіоном України 2022/23 після того, як обіграв «Дніпро-1». Тепер команда з Дніпра ділить друге місце із «Зорею» (по 64 очки). Віце-чемпіон УПЛ потрапить до другого кваліфікаційного раунду ЛЧ.

«Динамо» Київ за будь-яких розкладів займе четверту позицію і вперше в історії зіграє у Лізі конференцій (3-й кваліфікаційний раунд). У передостанньому турі «біло-сині» обіграли «Верес» із рахунком 3:0.

На 5-й позиції розташовується «Олександрія». У підопічних Руслана Ротаня 43 пункти. 5-те місце в УПЛ за підсумками сезону дозволить брати участь у Лізі конференцій, а точніше розпочати боротьбу за груповий етап турніру з Q2.

На 5-те місце у турнірній таблиці чемпіонату України, окрім «Олександрії», претендують ще 2 команди: «Ворскла» (42) та «Кривбас» (41).

У підвалі чемпіонату визначились обидві команди, які напряму вилетять із УПЛ. Раніше стало відомо, що «Львів» достроково посів останнє місце. Тепер, після 29-го туру, компанію львівській команді складе і харківський «Металіст», який поступився «Минаю» з рахунком 1:2. «Львів» та «Металіст» наступного сезону виступатимуть у Першій лізі України.

13-та та 14-та команди УПЛ (наразі ці позиції займають «Інгулець» та «Верес») гратимуть проти 4-ї («Металург» Запоріжжя) та 3-ї (ЛНЗ Черкаси) команди Першої ліги відповідно за прописку у вищому дивізіоні України наступного сезону.

Топ-5 УПЛ: Шахтар (72 очки), Дніпро-1 (64), Зоря (64), Динамо (59), Олександрія (43).

УПЛ. 29-й тур

28 травня

29 травня

Турнірна таблиця УПЛ

Пари 30-го туру УПЛ. 4 червня

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі