Переможцем італійської Суперліги став клуб Трентіно

Волейболісти з міста Тренто через 8 років знову піднялися на верхній щабель п'єдесталу пошани

Одним із останніх у Європі завершився національний чемпіонат Італії з волейболу серед чоловіків. У фінальній серії до трьох перемог зустрічалися дворазовий чемпіон країни останніх сезонів «Кучіне Лубе» із Чивітанова та триразовий бронзовий призер попередніх турнірів клуб «Трентіно» з Тренто.

Серія розтяглася на 5 матчів. Суперники здобули по дві перемоги у себе на майданчиках, після чого вирішальний поєдинок відбувся напередодні у Тренто. І знову успіху досягли місцеві волейболісти. Цього разу «Трентіно» переміг із рахунком 3:0.

Чемпіонат Італії з волейболу. Суперліга. Чоловіки
Фінал (до трьох перемог). П'ятий матч. 17 травня
«Трентіно» (Тренто) - «Кучіне Лубе» (Чивітанова)

3:0 (25:20, 25:20, 25:19)

Попередні матчі - 3:1, 2:3, 3:0, 1:3

Рахунок серії - 3:2

Таким чином, через 8 років «Трентіно» знову став найкращим клубом італійської волейбольної Суперліги. Друге місце у «Кучіне Лубе» та на третьому місці опинилася «П'яченца».

Щодо переможця групового етапу «Перуджі», в якій грає капітан національної збірної України Олег Плотницький, то ця команда сенсаційно провалилася у плей-оф. Вибувши з боротьби за медалі на стадії чвертьфіналу, вона зрештою фінішувала лише на 6 місці, програвши ще й стиковий матч за 5 місце «Монці».

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 26 вересня 2024, 22:58 0

З 16 команд боротьбу за два місця в основному етапі продовжують 8 колективів