Інвестори з Маямі куплять Евертон Миколенка. Як з ними пов'язаний Шевченко?

Клуб з Ліверпуля буде продано за 600 мільйонів фунтів стерлінгів

Англійський футбольний клуб із Ліверпуля «Евертон» найближчим часом буде проданий.

Як повідомляє Daily Mail, американський інвестиційний фонд 777 Partners завершить угоду на наступному тижні. Сума купівлі - 600 мільйонів фунтів стерлінгів.

Одна з умов угоди - зобов'язання нового господаря вкласти 505 млн. у будівництво нового стадіону.

Також повідомляється, що ще одним претендентом на покупку англійського клубу є MSP Sports Capital, проте 777 Partners - фаворити на торгах.

Нинішнім власником «ірисок» є Фархад Моширі. За час правління британсько-іранського президента (з 2016 року), «Евертон» витратив понад 700 мільйонів євро. Наразі триває будівництво нового стадіону для ліверпульського клубу під назвою «Бремлі-Мур Док» за 550 мільйонів євро, який має замінити «Гудісон Парк».

Цікаво, що 777 Partners - це компанія з Маямі, якій належить частина акцій уже кількох клубів, у тому числі й італійської «Дженоа». Саме туди 2021 року американці запросили легендарного українського футболіста Андрія Шевченка на посаду головного тренера команди. Вони обіцяли йому повний кредит довіри у роботі, проте українського фахівця було звільнено зі своєї посади через два місяці.

Після 36 турів АПЛ «Евертон» займають у таблиці 17-те місце, перебуваючи в одному очку від зони вильоту. Український захисник «ірисок» Віталій Миколенко провів 35 матчів у всіх турнірах, але не відзначився результативними діями.

Данііл Агарков Джерело: Daily Mail
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 10:09 42

Про це розповів український журналіст Володимир Звєров

Коментарі