Визначено 11 із 32 команд, які зіграють у групі Ліги чемпіонів 2023/24

Команди Зінченка та Луніна гарантували участь у головному єврокубковому турнірі

Незабаром завершаться національні чемпіонати в Європі, і вже трохи вимальовуються контури наступного сезону єврокубків.

Стали відомі 11 із 32 команд, які зіграють у груповому раунді Ліги чемпіонів 2023/24:

Ще 13 команд потраплять напряму до групи ЛЧ після закінчення чемпіонатів у наступних країнах:

Також ще 6 команд буде визначено у кваліфікації (4 - через Шлях чемпіонів, 2 - через Шлях представників ліг). Ще 2 місця - для переможця Ліги чемпіонів та Ліги Європи у поточному сезоні.

Чемпіон України сезону 2022/23 стартує у четвертому кваліфікаційному раунді за Шляхом чемпіонів. При цьому переможець УПЛ може потрапити напряму до групового раунду, якщо не буде використано місце, зарезервоване для переможця ЛЧ 2022/23.

Якщо «Реал» чи «Манчестер Сіті» виграють Лігу чемпіонів 2022/23, то чемпіон України (умовно, «Шахтар») одразу потрапить до групи ЛЧ, оскільки «вершкові» та «містяни» вже пройшли до групового раунду. Проте «Реал» та «Ман Сіті» грають між собою у півфіналі турніру, і ще одним фіналістом буде хтось із пари «Мілан» - «Інтер». Зараз «Інтер» посідає 3-тє місце в Серії А, що дає йому право так само, як і «Реалу» із «Сіті», напряму потрапити до групи в наступній єврокампанії. «Мілан» поки що знаходиться на 5-й позиції в таблиці Серії А, що дає місце в Лізі Європи.

Чемпіон України (умовно, «Шахтар») може не потрапити до групи ЛЧ 23/23 за двох варіантів:

Враховуючи те, що перший поєдинок 1/2 фіналу ЛЧ між міланським клубами завершився з рахунком 2:0 на користь «Інтера», то набагато ймовірніше, що саме «нерадзуррі» вийдуть у фінал єврокубка. А оскільки «чорно-сині» відірвалися від «Мілана» на 5 очок у таблиці Серії А (залишилося грати 3 тури), навряд чи вони втратять місце у топ-4 Італії. Враховуючи всі шанси та можливі результати, чемпіон УПЛ із ймовірністю вище 90% потрапить напряму до групи Ліги чемпіонів 2023/24.

Віце-чемпіон України стартує у кваліфікації дуже рано, у другому кваліфікаційному раунді за Шляхом представників ліг. Срібному призеру УПЛ потрібно буде пройти 3 раунди, щоб вийти до групи ЛЧ. Минулого року це не вдалося зробити «Динамо», яке здолало «Фенербахче» та «Штурм», але програло «Бенфіці».

Цікаво, що віце-чемпіону України (умовно, «Дніпру-1») не гарантована група єврокубку, адже у разі трьох поразок команда вилетить ще до осінньої стадії, пройшовши за ланцюжком:

Q2 ЛЧ => Q3 ЛЄ => Q4 ЛК => група / аут

А от третє місце УПЛ у будь-якому випадку гратиме у групі єврокубку. Команда потрапить до Q4 Ліги Європи і при поразці відправиться до групового раунду Ліги конференцій, а при перемозі - до групи Ліги Європи.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 жовтня 2024, 07:17 7

Визнання отримав Кріштіану Роналду

Коментарі