Асист Циганкова, дебют Забарного за основу: як зіграли українці у Європі

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг на минулих вихідних. Відзначимо, що з різних причин одразу п'ятеро українців пропустили тур.

Циганков зіграв у середині поля

«Жирона» в гостях розписала нічию із «Реалом Сосьєдад» - 2:2.

Баски до середини першого тайму вели у два м'ячі. Спочатку Мікель Оярсабаль реалізував пенальті, а потім легендарний Давид Сілва замкнув флангову передачу. «Жирона» змогла відігратися ще у першому таймі. Ян Коуту забив красивим обвідним ударом, а Крістіан Стуані вже в доданий до тайму час зрівняв рахунок після стандарту. У другому таймі «Реал Сосьєдад» мав перевагу та моменти, але перемогти не зміг.

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі та провів на полі весь матч. Через значні кадрові втрати Мічел поставив українця не на звичний правий фланг, а в середину поля. Віктор дуже вдало допомагав своїй команді розбивати пресинг суперника, багато рухався без м'яча. Зовсім не загубився на цій позиції.

Вдало подав із кутового прямо на голову Стуані, але господарів виручив воротар. Також Алекс Реміро справився із дальнім ударом гравця збірної України під поперечку. Іспанському воротарю пощастило, що м'яч летів по центру воріт, тому він зміг його перевести через поперечину.

Зробив асист на Коуту у випадку із першим голом. Але це гольовою передачею можна назвати тільки з великою натяжкою. Українець віддав пас на бразильця майже в середині поля, той дійшов до кута штрафного майданчика, змістився до центру, потупцював, після чого обвідним ударом влучив у дальній кут воріт басків. Тепер у Циганкова 5 гольових передач в Ла Лізі.

В самому кінці гри Циганков міг стати антигероєм матчу та подарувати перемогу господарям. Українець обрізався біля власного штрафного майданчика, але колишнього динамівця врятував воротар «Жирони» Пауло Гассаніга, який відбив удар ногою.

Після нічиєї каталонці набрали 48 очок та займають сьому позицію в Ла Лізі.

Забарний став винуватцем двох пропущених м'ячів


Твіттер Борнмута. Ілля Забарний

«Борнмут» в гостях поступився «Крістал Пелес» - 0:2.

Дубль на свій рахунок записав Еберечі Езе. Англійський півзахисник забивав у кожному із таймів.

Ілля Забарний вперше вийшов в основному складі «Борнмута» та відіграв весь матч. Захисник збірної України став одним із винуватців двох пропущених м'ячів своєї команди.

Спочатку Забарний дав розвернутися у власному штрафному майданчику Вільфріду Заа. Колишній гравець «МЮ» віддав дуже зручний пас Езе, якому залишалося із декількох метрів без опору не влучити у воротаря гостей. На початку другого тайму дав себе обіграти тому ж Езе, який з лінії штрафного майданчика поцілив у дев'ятку воріт «Борнмута».

Було очевидно, що Забарний ще не набрав ігрову форму. Українському захиснику ще потрібно адаптуватися до рівня АПЛ та зігратися із партнерами.

Після поразки «Борнмут» займає 14-те місце в турнірній таблиці.

Коваленко вийшов на заміну в доданий час до матчу

«Спеція» вдома обіграла «Мілан» - 2:0. Обидва м'ячі господарі забили в останні 15 хвилин матчу.

Віктор Коваленко вже вийшов у доданий до матчу час. Звісно, що проявити себе він не встиг.

Після 35-ти турів у «Спеції» 30 очок і 17-те місце в турнірній таблиці. За очними зустрічами команда Коваленка випереджає «Верону».

Маліновський відіграв весь матч

«Марсель» у домашніх стінах здолав «Анже» - 3:1.

Гості забили першими на «Велодромі», але «Марсель» ще у першому таймі зрівняв рахунок у матчі. Після перерви забили другий гол. А під кінець матчу поставили крапку з пенальті.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі своєї команди та провів на полі повний матч. Став одним із авторів другого забитого м'яча. Український півзахисник на фланзі проскочив відразу трьох захисників «Анже», увійшов до штрафного майданчика суперників. Хотів віддати під удар Алексісу Санчесу, але захисники зіпсували передачу. Чилійський форвард поборовся за м'яч та зміг із кута воротарського майданчика покотити вздовж воріт на Дімітрі Пайє, який з гострого кута розстріляв ворота суперника.

Загалом, Руслан провів середній матч. У першому таймі був пасивним. Після перерви став більше помітним на полі. Головні скрипки в атаці «Марселя» відігравали інші футболісти.

Після перемоги команда Маліновського залишається на третьому місці. Відстань від другого «Ланса» складає 2 очки.

П'ятеро українців пропустили тур

Едуард Соболь не потрапив до заявки «Страсбурга» на матч проти «Ніцци» (2:0) через зламаний ніс у попередній грі проти «Нанта».

Віталій Миколенко не зіграв у матчі «Евертона» проти «Ман Сіті» (0:3) також через травму.

Олександр Зінченко через травму опинився поза заявкою у матчі «Арсенала» проти «Брайтона» (0:3).

Михайло Мудрик провів у запасі весь матч «Челсі» проти «Ноттінгем Форест» (2:2).

Андрій Лунін звично просидів у запасі матч «Реала» проти «Хетафе» (1:0).

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 14:53 13

Гравці IGNIS та FC Rutakorets на якийсь час перейшли з футболу в ММА