У важкій атлетиці спортсменів із рф та рб офіційно повернули у змагання

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) опублікувала заяву

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) прийняла рішення допускати до змагань спортсменів із рф та рб у нейтральному статусі.

У заяві федерації IWF сказано:

Після сьогоднішнього онлайн-засідання Виконавчої ради IWF ухвалила рішення схвалити та застосувати «Рекомендації МОК для міжнародних федерацій та міжнародних організаторів спортивних заходів щодо участі спортсменів з російським чи білоруським паспортом у міжнародних змаганнях».

Ці умови стосуються кваліфікаційних критеріїв, яких мають дотримуватись спортсмени з російським чи білоруським паспортом для участі у змаганнях IWF, а також дотримання їхнього статусу суворого нейтралітету під час участі у цих заходах.

В рамках цього процесу незалежними агентствами проводитимуться індивідуальні перевірки всіх спортсменів та відповідного допоміжного персоналу з російськими чи білоруськими паспортами, які мають намір взяти участь у змаганнях IWF.

IWF хотіла б підкреслити, що це рішення, також рішуче підтримане Комісією спортсменів IWF, є найкращим можливим балансом між збереженням незмінної позиції IWF щодо солідарності з Україною та необхідністю збереження максимально можливої можливості для всіх індивідуальних нейтральних спортсменів займатися спортом незалежно від їхньої національності.

З самого початку цієї глибокої кризи, яка серйозно вплинула на ведення міжнародного спорту, IWF неухильно дотримувалася рекомендацій, виданих Міжнародним олімпійським комітетом.

Микола Степанюк Джерело: IWF
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі