Валерій ЗАЛУЖНИЙ: «Такі втрати, як у росії, зупинили б будь-яку країну»

«Життя людини – найдешевше, що є в росії»

Головнокомандувач Валерій Залужний розповів про те, як українська армія стримала вторгнення росії у перші дні повномасштабної війни.

Генерал упевнений, що ті втрати, які зазнав противник, вже давно зупинили б будь-яку іншу армію.

«Не потрібно так поверхово ставитись до діяльності російської армії. Вони завдали нам істотних збитків, і продовжують це робити. Щодня гинуть наші люди. І все ж весь комплекс навчань і підготовки, які ми виконали, привів нас до думки, що у нас є лише один варіант зупинити противника. Ми мали в найкоротші терміни завдати противнику максимальних втрат, випустити з нього кров, щоб він відмовився від подальших дій на більшій території України. І це спрацювало».

«Ми мали навіть залишити деякі наші території, щоб втягувати противника, втягувати його тили та резерви, а потім палити їх. Їхня тактика? Вони загарбники. Хочуть вбивати наших жінок та дітей. Погано, що я знаю - вони мають можливість зробити це. У нас стратегія та тактика зовсім інші. Ми рахуємо кожне життя, кожен снаряд та міну. А вони діють як орда».

«І такі втрати, як у росії, зупинили б будь-яку країну світу. Будь-яку. Але це їх не зупиняє. І висновок такий, що життя людини - найдешевше, що має росія», - сказав Залужний в інтерв'ю проекту Рік. За кадром.

Іван Зінченко Джерело: YouTube
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 18:05 3

Келл Брук вважає, що Тайсон зробив достатньо, щоб виграти за рішенням суддів

Коментарі