Свьонтек упустила трофей на супертурнірі в Мадриді, програвши Соболенко

На жаль, Іга не змогла впоратися з тенісисткою без прапора

Перша ракетка світу Іга Свьонтек (Польща) не змогла виграти трофей на ґрунтовому турнірі серії WTA 1000 у Мадриді (Іспанія).

У фіналі змагань польська тенісистка у трьох сетах програла Аріні Соболенко (WTA 2) з рб за 2 години та 27 хвилин.

WTA 1000 Мадрид. Грунт. Фінал

Іга Свьонтек (Польща) [1] - Аріна Соболенко [2] - 3:6, 6:3, 3:6

У першому сеті Іга без особливих шансів програла Аріні. Полька жодного разу не дісталася брейк-поінтів.

Друга партія почалася зі швидкого брейку від Свьонтек. Перша ракетка світу повела з рахунком 3:0, проте вже в 5-му геймі віддала свою подачу. Соболенко з четвертої спроби зробила брейк, потім зрівняла рахунок і мала 2 брейк-поінти у 7-му геймі. Однак Іга врятувалася на подачі і невдовзі сама вже зробила брейк, а потім і подала на партію. Як підсумок - 6:3.

Третій сет почався так само, як і другий, тільки у зворотний бік. Соболенко одразу зробила брейк і повела 3:0, але Іга моментально повернулася до гри. Представниця країни 404 почала менш сильно пробивати на задню лінію, а потужні та точні форхенди змушували Аріну все більше бігати та втомлюватися. Іга зробила рахунок 3:3 і здавалося, що Свьонтек має дотискати Соболенко. Однак цього не трапилося, втома польки та везіння білоруски дали про себе знати. Іга практично без шансів програла свою подачу в 8-му геймі, а далі хоч і мала брейк-поінт у 9-му геймі, але не змогла його реалізувати і дозволила Аріні закрити матч із четвертого матчболу. У результаті Соболенко виграла трофей на тисячнику у Мадриді.

Це була восьма зустріч дівчат на офіційному рівні. Рахунок 5:3 на користь Іги.

Свьонтек у 17-й раз зіграла у фіналі на рівні WTA. Цього року перша ракетка світу виграла титули в Досі (WTA 500) та Штутгарті (WTA 500), а також поступилася у вирішальному матчі змагань у Дубаї (WTA 1000). На турнірах WTA 1000 Свьонтек провела сьомий фінал і боролася за шостий титул. Загалом на рахунку польської тенісистки 13 титулів WTA.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 21:49 1

Дивіться відеоогляд матчу 1/8 фіналу Євро-2024

Коментарі