Білодід розкритикувала рішення IJF повернути росіян на змагання

Дворазова чемпіонка світу здивована подвійними стандартами Міжнародної федерації дзюдо

29 квітня Міжнародна федерація дзюдо IJF дозволила росіянам і білорусам брати участь у змаганнях як нейтральним спортсменам. Це рішення прокоментувала дворазова чемпіонка світу та бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 Дар'я Білодід.

«Через тиждень розпочинається чемпіонат світу в Катарі, на який українська збірна готувалася і планувала їхати. Але в останній день реєстрації на змагання на міжнародному сайті в заявках з'являються представники росії - країни-терориста.

Але найцікавіше не це. Нещодавно Міжнародний Олімпійський комітет надав рекомендації міжнародним спортивним федераціям, і там було чітко написано, які спортсмени росії не можуть брати участь у змаганнях, а саме атлети, які перебувають на контракті у збройних силах і МЗС росії або білорусі. Але ж саме всі ті люди, які виступатимуть на чемпіонаті світу - військовослужбовці. Ось так нонсенс, чи не так?

Я вважаю, що допускати на міжнародні змагання військовослужбовців країни терориста, які кожного дня вбивають українців, це неприпустимо. Це зовсім не про спортивні цінності. Це низько», - написала Білодід в інстаграмі.

Зазначимо, що в заявці збірної росії зареєстровано щонайменше 7 представників цска (центральний спортивний клуб армії).

Після допуску до чемпіонату світу з дзюдо росіян та білорусів збірна України ризикує пропустити турнір через наказ Міністерства молоді та спорту.

Володимир Клепач Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 11:53 1

Промоутер Тайсона поділився думками про українця

Коментарі