Поводилися як з 3-м класом. Тенісистку з росії не пустили на літак у Каїрі

Віталія Дьяченко обурена недружелюбністю поляків

Тенісистка з росії Віталія Дьяченко (WTA 32) не змогла потрапити на турнір у Ніцці (Франція).

Представниця країни 404 опублікувала сторіз із обуреним текстом. Справа в тому, що вона не змогла вилетіти з Каїра через те, що її не пустили літаком польської авіакомпанії Lott Airlines. Причина зрозуміла - російський паспорт.

«Чи справді це допомагає покращити ситуацію у світі???

Сьогодні мені відмовили у вильоті на турнір на Корсику авіакомпанією Lott Airlines (Польські Авіалінії) у напрямку Каїр - Варшава - Ніцца, тому що я маю російський паспорт. Правила авіакомпаній - заборонити літати росіянам рейсами Lott Airlines!

У мене були всі листи підтримки WTA, ITF, але в сучасному тенісі це нічого не змінює для реальності.

Крім того, я маю листи підтримки від мого тата, який народився в Україні і працює в ООН (Організації Об'єднаних Націй) у цьому листі говорилося, що я його дочка і є всі супутні документи. (Оскільки політика цієї авіакомпанії дозволяє літати членам сім'ї людей, які перебувають у місії та мають дипломатичний паспорт) - але, схоже, і це правило перестало поширитися на мене.

В результаті я застрягла на 18 годин в аеропорту Каїра, вночі без їжі, сну та можливості відлетіти! Звичайно, аеропорт залишати мені було ще страшніше, будучи дівчиною, глибокої ночі.

Подорожуючи як громадянка росії Європою, я отримала свою останню візу всього лише на 14 днів!

Будучи професійним спортсменом, вона мені необхідна щотижня для участі в турнірах, і як спортсмен я отримую її стабільно на 2-3 роки. Крім того, я маю право в'їхати тільки до Іспанії, оскільки саме вона була країною, яка видавала мені візу. Тому рейс має проходити лише через Іспанію!

А в інші країни, як, наприклад, де проходить мій турнір (Франція), я не маю права летіти. Так сказала мені людина що відповідає за посадку на рейс Lufthansa Airlines. Вже інша компанія, якою я теж намагалася відлітати, мені не продали квиток. Насправді ж це означає чотири рейси замість двох, бо я маю летіти лише до Іспанії.

Кінець історії: ночувала в аеропорту, зі мною поводилися як з громадянином 3-го класу (через мою національність), витратила пару тисяч євро (все це дрібниці) тому що, на превеликий жаль, у мене немає можливості потрапити на турнір... Оскільки немає маршруту через авіакомпанії, які «не возять росіян» та обмеження у візовій ситуації. Зрештою, я не можу виступити на турнірі, і єдиний варіант - повернутися додому та пропустити ще один ігровий тиждень через цю ситуацію.

Як професійний спортсмен, який грає без прапора і не представляє своєї країни, просто любить свою справу, кар'єру, любить теніс все своє життя... Чи справедливо це стосовно спортсменів, які не мають жодного відношення до цієї ситуації?

Я останні 6 місяців відновлююся від тяжкої травми, лікуюся, тренуюся і знову не маю можливості грати після довгої перерви», - написала Дьяченко в Instagram.

Данііл Агарков Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 14 травня 2024, 17:20 5

Анастасія подолала стартове коло основної сітки в Пармі

Коментарі